Atpakaļ uz nra.lv

36 gadu vecumā miris vīrietis, kuram ziedoja daudzi Latvijas iedzīvotāji

tautaruna.lv 23.janvāris 2019, 12:05
 
facebook.com
Pēc cīņas ar smagu slimību - aknu vēzi - mūžībā devies 36 gadus vecais grafiskais dizaineris Dāvis Vilcāns. Līdzekļus ārstešānai ziedoja teju visa Latvija.

Par Dāvja nāvi Facebook pavēstījusi viņa sieva Elīza.

"Dārgie draugi un atbalstītāji, Dāvītis vakar devās pelnītā atpūtā uz daudz foršākām vietām kā šī. Cīņa bija gara un smaga, bet Dāvis nezaudēja savu raksturu, cīnījās burtiski līdz pēdējam elpas vilcienam. Mani ir pārņēmusi atvieglojuma un pat prieka sajūta, jo viņam ir labi un nav vairs jāmokās," viņa raksta.

Atvadīšanās no Dāvja notiks 25. janvārī plkst. 9:30 krematorijas Lielajā zālē un pasakās visiem par atbalstu.

Iepriekš tika rakstīts, ka sociālajā vietnē Facebook izveidota publiska grupa "Dāvja papildspēki cīņā ar vēzi"- tās mērķis bija palīdzēt Dāvim Vilcānam izcīnīt uzvaru pār smagu slimību - vēzi. Ģimene lūdza līdzcilvēku palīdzību, jo ārstēšanai vajadzīgā summa bija liela: 30 000 eiro.

Jūlijā Dāvim tika atklāts vēzis 4.stadijā - ļaundabīgi audzēji aknā, kas strauji attīst;ijās un vairojās. Galvenais audzējs ir liels un ārstēšana - ārkārtīgi sarežģīta. Tā izmēra un metastāžu dēļ nebija iespējams veikt operāciju, kā arī nebija iespējama aknu transplantācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas