Atpakaļ uz nra.lv

Pēc laika apstākļiem ceturtdien, var uzzināt, kāda būs vasara

tautaruna.lv 16.janvāris 2019, 22:51
 
Anita Vaivode, F64 Photo Agency
Dabas vērotājs Vilis Bukšs mikroblogošanas vietnē Twitter raksta, ka rīt, 17. janvārī, ir Teņa diena. Pēc laika apstākļiem šajā dienā var arī paredzēt, kāds būs siena laiks - sauss vai lietains.

"Rīt, 17. janvārī, Tenis (Sv. Antonijs), arī Tanīss, Tenīss. Teņa diena veltīta cūkām, arī citiem sīklopiem. Tanīss ir cūku diena. Tenī cūkām ir pusziema, kad izvērtē lopiņu barības krājumus. Gotiņām pusziema ir Sveču dienā (2. februāris).

Ticējums saka, ja Tenī ir atkusnis, tad tas tikai uz vienu dienu, jo vēlāk atkal sals. Ja šajā dienā sniegputenis, tad Metenī (kristiešu), šogad 5. martā, snigs un putinās. Ja Tanīsā no jumtlāsēm gailis var padzerties, būs laba raža. Ja Tenī pilnmēness, no rīta migla, bet diena saulaina, tad pavasarī lieli plūdi. Ja diena sausa, sauss siena laiks. Ja slapja, slapjš siena laiks (jūlijs)," raksta dabas vērotājs.

Trešdienas vakarā Latviju no rietumiem sāks šķērsot sniegputenis un lietus, nokrišņi turpināsies ceturtdien, prognozē sinoptiķi. Vietām - galvenokārt Kurzemē un Vidzemē - nokrišņi būs spēcīgi. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..+5 grādiem, nakts sākumā valsts austrumos vēl gaidāms sals līdz -9 grādiem. Ceturtdienas vakarā no jauna sāks piesalt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas