Atpakaļ uz nra.lv

Bezdarbnieku rindās iestājušies 19 bijušie tautas kalpi; saņem pieklājīgus pabalstus

tautaruna.lv 21.decembris 2018, 17:24
 
REUTERS/ SCANPIX
13. Saeimā neiekļuva 66 tautas kalpi – 12.Saeimas deputāti. Saeimas mandātus zaudējušajiem deputātiem valsts izmaksā iespaidīgas kompensācijas, un, kā ziņo raidījums „Ceturtā studija”, daļa papildus šim kompensācijām saņem arī vērā ņemamus bezdarbnieka pabalstus.

Bezdarbnieku rindās iestājušies 19 bijušie tautas kalpi. Kā skaidro Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA), bijušie deputāti izmantojuši vairākus NVA piedāvātos pakalpojumus, piemēram, karjeras konsultācijas, apmācības.

Kā norāda raidījums, steigties ar darba meklējumiem „caurkritušajiem” deputātiem patiešām nav īsti pamata: pirmkārt, saņemtas iespaidīgas kompensācijas, kas rakstāmas ar četru un pat piecciparu skaitļiem, un, otrkārt, 19 bijušie tautas kalpi nav smādējuši arī bezdarbnieka pabalstu.

NVA nesniedz atbildi, cik lielu (vidēji) pabalstu bijušie deputāti saņem. Raidījums gan informē, ka vidēji deputāti mēnesī nopelnīja no 1500 līdz vairāk kā 3000 eiro, bet, piemēram, trīs mēnešus bezdarbnieka pabalsts veido 50-55% no vidējās nopelnītās darba algas, līdz ar to kādreizējiem tautas kalpiem nav jākar zobi vadzī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:57

Jaunākās diskusijas