Atpakaļ uz nra.lv

Šī CSDD reklāma sadusmojusi daudzus Latvijas iedzīvotājus

tautaruna.lv 13.decembris 2018, 13:15
 
Ekrānšāviņš no video
Lai pievērstu mobilā telefona "nozombēto" autovadītāju uzmanību un mainītu to paradumus", CSDD sākusi satiksmes drošības kampaņu "Izkāp no telefona!". Pāris dienu laikā kampaņa sabiedrībā izraisījusi lielu ažiotāžu.

Kāda sieviete vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), paužot sašutu par reklāmu.

"Šorīt bērns (2 gadi), skatoties televizorā multfilmas, reklāmas pauzē pamanīja CSDD zombiju reklāmu, protams, bērns pārbijies raud, kamēr mamma steidz pārslēgt kanālu.Kur uz šo visu skatās Bērnu tiesību inspekcija? Vai tiešām šādas reklāmas jārāda dienas laikā?" raksta sieviete.

Raidījums arī vērš uzmanību uz to, ka ir saņemtas arī vairākas citas sūdzības par CSDD kampaņu “Izkāp no telefona”. Cilvēki ir satraukti par biedējošo reklāmu, kas varētu traumēt bērnu emocionālo stāvokli.

Tikmēr komentāros pie šī ieraksta izcēlusies spraiga diskusija. Cilvēki ir sadalījušies divās frontēs.

Daļa piekrīt sievietes paustajam un uzskata, ka reklāma tiešām ir briesmīga un tāda veidas saturs televīzijā nebūtu rādāms.

"Šī ir pirmā reklāma, kuras dēļ izslēdzu TV. Pretīgi," teikts kādā komentārā.

Tomēr lielākai daļai komentētāju nav iebildumu pret šo reklāmu, jo tā sasniedz mērķi - tā piesaista cilvēku uzmanību un, iespējams, liks aizdomāties par telefona lietošanu pie stūres.

"Ļoti laba reklāma! Es noskurinājos! Tagad,kad zvana telefons vai atnāk sms,braucot pie stūres,atceros par reklāmu,un paliek baisi paņemt telefonu rokās. Malači. Un dziesma arī feina!" teikts kādā komentārā.

"Ja savādāk cilvēki nesaprot, tad kāpēc ne? Labāk, lai bērns redz uz ceļa mirušos? Ļoti laba inforamtīvā reklāma! Un arī bērns mašīnā redzot vecāku izmantojot telefonu varbūt aizrādīs iespaidojoties no reklāmas," piebilst vēl kāda komentētāja.

Jāpiebilst, ka CSDD un tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas Fakti" veiktā pētījuma rezultāti parāda, ka 72% autovadītāju pie stūres veic zvanus, 43% - sarakstās ar īsziņām un 17% - sērfo internetā un sociālajos medijos.

Pētījums liecina, ka 34% kā iedarbīgāko risinājumu ieradumu mainīšanai un mobilā telefona nelietošanai pie stūres atzīst pastiprinātu kontroli uz ceļa, 34% - negatīvu paša vai citu pieredzi, 27% - sodu palielināšanu un 23% - tehnoloģiju, kas bloķē mobilā telefona lietošanu braukšanas laikā, ieviešana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas