Atpakaļ uz nra.lv

Piecu bērnu māti piemeklējusi briesmīga slimība; sieviete zaudē rokas un kājas

tautaruna.lv 8.decembris 2018, 18:00
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Piecu bērnu māmiņa jau divus gadus dzīvi pavada gultā, ciešot no smaga mugurkaula stāvokļa.

Britu medijs "Mirror" ziņo, ka drosmīgā Lea Smita (Leah Smith) pakāpeniski zaudē spēju lietot savas rokas un kājas. Tāpat nejūtīga paliek viņas mēle, mute un deguns.

37 gadus vecā Velsas iedzīvotāja nespēj pati noturēt savu galvu vai pagriezt to. Tagad sieviete baidās par savu dzīvību - viņas sirds cīnās, lai pienācīgi funkcionētu, kā arī pasliktinājusies elpošana.

Lea problēmas sākās 2017. gada februārī, kad viņa piedzīvoja sirdslēkmei līdzīgus simptomus. Sievieti nogādāja slimnīcā, kur veica vairākus izmeklējumus, kuri neuzrādīja simptomu cēloņus. Pēc slimnīcas pamešanas viņai drīz vien bija jāatgriežas medicīnas iestādē, jo nākamajās nedēļās parādījās citas veselības likstas.

Pacientei sākās problēmas ar iešanu, kā arī nejūtīgas palika viņas ribas. Savukārt pēc laika viņa saprata, ka nespēj norīt.

Sievietei tika veikta jostasvietas punkcija, kuras laikā no mugurkaula izvadīja šķidrumu. Procedūra nepalīdzēja - kļuva sliktā un viņa zaudēja spēju stāvēt.

Ārsti sievietei diagnosticēja barošanas vada kompresiju, mugurkaula šķidruma noplūdi, un, pēc neirologa domām, stāvokli, kas izraisa mugurkaula nestabilitāti (AAI)

AAI neesot iespējams ārstēt ne Velsā, ne visā Lielbritānijā. Tas prasa veikt ļoti bīstamu operāciju, kuru varot veikt tikai ļoti pieredzējis vai "iespējams traks ķirurgs", vietējiem medijiem norādījusi Lea.

Taču par spīti situācijai, sieviete nepadodas: "Mani bērni ir pelnījusi vairāk par mūmiju, kas vienkārši eksistē." Par sievietes bērniem rūpējas bijušais vīrs un viņa ģimene.

Pat centieni Lea apsēsties izsauc lielas sāpes galvā. Kā norāda sieviete, tās par nevar nosaukt par galvassāpēm. "Sajūta ir tāda, ka manas smadzenes tiek raustītas katru reizi, kad es neesmu guļus stāvoklī," norāda piecu bērnu māte.

Lea pašlaik ir izveidojusi labdarības lapu "GoFundMe" vietnē, lai vāktu līdzekļus, kas palīdzētu tālāk pētīt viņas veselības stāvokli. Viņa tic, ka speciālistu komanda Barselonā, Spānijā, varētu viņai palīdzēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas