Atpakaļ uz nra.lv

Trauksme ārvalstīs: Brīdina par ļoti bīstamu vielu bērniem

tautaruna.lv 27.novembris 2018, 7:13
 
Ekrānšāviņš
Jaunzēlandē ticis izplatīts neatliekams brīdinājums pēc tam, kad vairāki bērni, jaunākais no tiem ir piecus gadus vecs, saindējušies ar sintētiskajiem kanabinoīdiem jeb sintētisko marihuānu, uzņemot to caur ēdienu, vēsta “Daily Mail”.

Kanabinoīdi Jaunzēlandē tika aizliegti jau 2014. gadā, taču kopš tā laika melnais tirgus ir attīstījies, un šī narkotika turpina nodarīt ievērojamus postījumus.

Vismaz 67 bērni pēdējo piecu gadu laikā tikuši nogādāti slimnīcās viscaur Jaunzēlandei, jo saindējušies ar marihuānu vai sintētiskajiem materiāliem.

Trīs bērni, no tiem viens piecus gadus vecs bērns, kļuva ļoti slims septembrī, apēdot ēdienu, kurā bija sintētiskā marihuāna. Visi tika hospitalizēti, taču viens no tiem atrodas īpaši kritiskā stāvoklī.

Izmeklēšanā atklājies, ka bērni nejauši uzņēmuši šo narkotiku, ar kuru bija inficēti ēdiena gatavošanas piederumi. Arīdzan zināms, ka apmēram 45 cilvēki miruši pēdējo 12 mēnešu laikā sintētiskās marihuānas dēļ.

Seržants Gregs Vilsons norādījis, ka ir acīmredzami pierādījumi, ka bērni lietojuši narkotiku un tam ir postošas sekas.

“Tā pārvērš viņus zombijos, taču efekti ir mainīgi. Tu redzēsi cilvēkus absolūti atslēgušos, citi ir ļoti agresīvi, taču knapi var runāt un viņiem nav iespējams piekļūt,” viņš sacīja.

Šīs psihoaktīvās narkotikas piegādātājiem paredzams sods no diviem līdz 14 gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas