Atpakaļ uz nra.lv

Aizdomas, ka Latvijas iedzīvotāji, kas piedalās loterijās, tiek mānīti

tautaruna.lv 15.oktobris 2018, 9:30
 
F64
Kāda persona vērš uzmanību uz Latvijā organizētajām loterijām. Viņai šķiet aizdomīga uzvarētāju noteikšanas kārtība.
Fakts, ka viena persona pamanās laimēt teju katrā loterijā, rada šaubas par šīs programmatūras uzstādījumu taisnīgumu.

Kā portālā "sudzibas.lv" raksta persona, ir pamanīts, ka ļoti daudzās loterijās bieži vien laimē viens un tas pats cilvēks.

"Gan SIA "Visas Loterijas", gan citu komersantu rīkotajās loterijās tiek norādīts, ka laimētāji tiek izlozēti, izmantojot loteriju programmatūru "Premium". Taču tai pat laikā ir novērots, ka ir kāda persona L.D., kas ar apbrīnojamu regularitāti izceļ mazākus vai lielākus, tostarp galvenos, laimestus teju katrā SIA "Visas Loterijas" (un ne tikai šī komersanta ) rīkotajā loterijā. Tā kā laimētāju noteikšanai būtu jānotiek pēc nejaušības principa, un katrā loterijā piedalās vairāki tūkstoši dalībnieku (kas nozīmē, ka konkrētā indivīda varbūtība laimēt ir visai maza), fakts, ka viena persona pamanās laimēt teju katrā loterijā, rada šaubas par šīs programmatūras uzstādījumu taisnīgumu, vai arī to, ka šī persona ir jebkādā veidā saistīta ar loteriju rīkotājiem. Protams, ir cilvēki, kuriem fortūna ir labvēlīga un kuriem nav, taču fakts, ka viena persona aizdomīgi bieži izceļ laimestus, pārliecību par loteriju norises godīgumu vai loteriju prgrammatūras "Premium" uzstādījumu taisnīgumu nevieš," spriež persona.

Persona izpētījusi, ka, tostarp L.D. pēdējā laikā laimējusi vairākās loterijās.

"Konkretizējot, šī persona L.D. pēdējo mēnešu laikā ir laimējusi Spodrības, Mego, Danone Fantasia, Ferrero Rocher, Whiskas, sieviešu higiēnas preču loterijā. Šķiet, bija vēl kāda. Diemžēl tas ir tik uzkrītoši, ka šīs personas vārds un uzvārds pārāk iekritis acīs," raksta persona.

Tikmēr jāpiebilst, ka loterijas norises kārtību un noteikumus Latvijā regulē Preču un pakalpojumu loteriju likums, kas tostarp nosaka, ka loterijas atļaujas saņēmējs nodrošina, lai loterijas norises kārtība būtu caurredzama un tajā netiktu pieļautas krāpnieciskas darbības.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas