Atpakaļ uz nra.lv

Kebabu sāga turpinās; Dombrava mēģina noskaidrot darbinieku identitātes

tautaruna.lv 31.maijs 2018, 12:36
 
F64
Nacionālās apvienības politiķis Jānis Dombrava vērsies pie Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, lai iegūtu informāciju par uzņēmumu "Pakistan Kebab".

Jāatgādina, ka nesen sabiedrībā rezonansi izraisīja politiķa izteikumi par ārvalstu studējošajiem, apgalvojot, ka viņu mērķis Latvijā nav augstākās izglītības iegūšana, bet gan kebabu cepšana, proti, studenti brauc uz Latviju, lai strādātu.

24.maijā Saeima noraidīja deputāta Dombravas priekšlikumu no likuma izslēgt normu par ārvalstu pilna laika studentu tiesībām uz nodarbinātību līdz 20 stundām nedēļā.

Tikmēr politiķis neapstājas un mikroblogošanas vietnē Twitter informē, ka saistībā ar šo lietu sazinājies pat ar PMLP.

"Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde man atbildēja, ka SIA "Pakistan Kebab" nav formējusi ielūgumus/izsaukumus ārzemnieku uzaicināšanai sakarā ar nodarbinātību. Tāpat nav nodarbināti ārzemnieki, kuri būtu aicināti, pamatojoties uz nodarbinātību. Tad, kas strādā šajā uzņēmumā?" raksta Dombrava.

Tikmēr komentētāji neizprot, kāpēc politiķis tik ļoti aktualizējis šo problēmu.

"Tam, laikam kāds prusaks, mats vai negaršīgs kebabs trāpījies, ka tā uzvilcies uz šīm iestādēm. Nesaprotu ko viņš grib izskaust?" jautā kāds komentētājs, uz ko politiķis atbild: "Nelegālo nodarbinātību un imigrāciju".

Komentētāji ir vienisprāt, ka studentam, kas atbrauc uz Latviju mācīties, ir tiesības to savienot ar darbu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:09

Jaunākās diskusijas