Atpakaļ uz nra.lv

Pārliecinošs vairākums Latvijas iedzīvotāju neseko līdzi Eirovīzijai

tautaruna.lv 11.maijs 2018, 19:54
 
Scanpix
10.maijā notika starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija otrais pusfināls, kura laikā Latvijas pārstāve Laura Rizoto tomēr neiekļuva finālā. Arī aptaujātie Latvijas iedzīvotāji bija prognozējuši līdzīgu scenāriju, tomēr kopumā vērojams, ka mazākums mūsu valsts iedzīvotāju seko līdzi Eirovīzijas notikumiem.

Par to liecina vēl pirms otrā pusfināla pētījumu kompānijas Kantar TNS veiktā aptauja.

Īsi pirms otrā pusfināla veiktā Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem aptauja atklāj, ka mazāk nekā trešā daļa jeb 28% iedzīvotāju šogad seko līdzi starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija norisei. To, ka noteikti seko līdzi Eirovīzijas konkursam, biežāk atzīst jaunieši vecumā līdz 30 gadiem.

Mazāk nekā trešā daļa jeb 28% iedzīvotāju šogad seko līdzi starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija norisei.

Aptaujāto iedzīvotāju domas par to, vai Latvijas pārstāve Laura Rizoto iekļūs Eirovīzijas finālā, dalījās. Tomēr nedaudz vairāk bija to iedzīvotāju, kas sliecās domāt, ka Laura Rizoto neiekļūs finālā - 34% pretstatā 28%, kas prognozēja mūsu valsts pārstāves iekļūšanu finālā.

Arī šajā jautājumā optimistiskākās prognozes pauda jaunieši - trešdaļa (33%) jauniešu vecumā līdz 30 gadiem bija pārliecināti par Lauras Rizoto iekļūšanu Eirovīzijas finālā, kamēr vecuma grupā no 50 līdz 60 gadiem šādu pozitīvu scenāriju pieļāva krietni mazāk (23%) aptaujāto.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas