Atpakaļ uz nra.lv

Aicina pieteikt savus dzejoļus; labāko profesionāļi pārveidos par dziesmu

Portāls nra.lv 30.oktobris 2017, 18:07
 
Alise Šulca/f64
Sociālajos tīklos tiek meklēti jauni un daudzsološi dzejnieki, kas vēlas kļūt pamanīti. Konkursa labākais dzejolis kļūšot par dziesmu.

Publicēt savus dzejoļus līdz 12. novembrim aicina portālā draugiem.lv. Konkursā var piedalīties ar vienu savu - vislabāko - dzejoli latviešu valodā. Dzejoli var pievienot tikai tā autors, tātad tam ir jābūt autordarbam. Aizdomu gadījumā par autortiesību pārkāpumu, dzejolis no konkursa var tikt dzēsts.

“Ar interesi sekoju līdzi kā šis konkurss attīstās un regulāri apskatu jaunākos iesniegtos dzejoļus. Man patīk, ka šis ir ļoti demokrātisks veids, kā publicēt savus darbus un saņemt tūlītējas portāla lietotāju atsauksmes. Mūsu dienās tas ir pats svarīgākais, jo piesaistīt uzmanību un saņemt atskauksmes ir visgrūtāk. Iesniedzējiem aicinu būt ļoti paškritiskiem un pirms to darīt, vispirms parādīt vairākus savus darbus kādam, kura viedoklis jums ir svarīgs un tikai tad iesniegt to vienu, vislabāko. Jau tagad paredzu, ka mums būs lieliska jauna dziesma! “ - aicina Guntars Račs.
Konkursa darbus vērtēs portāla lietotāji, bet labāko izvēlēsies konkursa patrons Guntars Račs. Viens īpašais dzejolis kļūs par pamatu dziesmai, kuras mūziku komponēs kāds Latvijā zināms komponists un izpildīs populārs dziedātājs. 12 labākie dzejoļi tiks publicēti īpašā video projektā, kur tos deklamēs tautā iemīļoti mākslinieks, savukāt dzejoļu autori tiks godināti sirsnīgā viņiem veltītā pasākumā kopā ar konkursa veidotājiem, lai baudītu priekšnesumus klātienē.

Pagājušā gada konkursā par labāko tika izvēlēts Sandras Grīnbergas dzejolis “Pa lāsei”. Mūziku dziesmai ar šī dzejoļa vārdiem komponējis Jānis Lūsēns, savukārt to iedziedājusi jaunā dziedātāja Katrīna Bindere. Kopumā 2016. gada konkursā tika iesniegti vairāk nekā 1300 oriģināldarbi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas