Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Petraviča un Nemiro iestājušies Šlesera partijā

© Ģirts Ozoliņš/F64

Saeimas deputāti Ralfs Nemiro un Ramona Petraviča vakar esot uzņemti partijā "Latvija pirmajā vietā", aģentūru LETA informēja partijas pārstāve Līga Krapāne.

Šodien pirms partijas kongresa šo soli aģentūrai LETA apstiprināja arī Petraviča.

Viņa pauda, ka pievienojusies partijai, jo tajā esot sapulcējusies laba komanda un tiekot atbalstītas sakarīgas partijas idejas, piemēram, par ģimenes vērtībām.

Arī Nemiro apstiprināja, ka esot iestājies partijā "Latvija pirmajā vietā", lai gan vēl vakar viņš aģentūrai LETA teica, ka nedēļas laikā plāno izlemt, vai pēc 13.Saeimas pilnvaru beigām turpināt politisko darbību, un, ja turpināt, tad kurā partijā iestāties.

Nemiro no partijas "Latvija pirmajā vietā" tiek minēts kā kandidāts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam, savukārt Petraviča - labklājības ministra amatam.

Šodien partijas kongresā ar uzrunu uzstāsies arī atvaļinātais pulkvedis Raimonds Rublovskis, kas tiek minēts kā aizsardzības ministra amata pretendents.

Izglītības ministres amata pretendente esot kādreizējā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) biroja vadītāja kā arī ekspremjeru Aigara Kalvīša (TP) un Induļa Emša (ZZS) padomniece Ilze Stobova, bet ārlietu ministres amata pretendente būšot Šarlote Šulce.

Nemiro iepriekš atklāja, ka abi ar Petraviču esot saņēmuši uzaicinājumu iestāties politiķa Aināra Šlesera vadītajā partijā "Latvija pirmajā vietā" (LPV). Deputāts skaidroja, ka viņu un Petraviču kā bijušos ministrus ir uzrunājušas arī dažas citas partijas.

Nemiro un Petraviča 13.Saeimā tika ievēlēti no nu jau izjukušās partijas "KPV LV" saraksta.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas šī gada oktobra sākumā.