Vai Vakcinācijas biroja dienas ir skaitītas? Saeima liek to likvidēt līdz 1. jūnijam

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus "Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā", kas nosaka, ka Ministru prezidentam ir jāuzdod atbildīgajam ministram likvidēt Vakcinācijas projekta biroju līdz 1.jūnijam.
©Vladislavs Proškins/F64

Šo priekšlikumu grozījumiem bija iesniegusi opozīcijas deputāte Jūlija Stepaņenko (LK). Tiesa, Vakcinācijas projekta birojs tā sākotnējā veidolā vairs nepastāv. Tas ir pievienots Nacionālajam veselības dienestam (NVD), kurā ir izveidota Vakcinācijas projekta nodaļa. Šobrīd tajā strādā visi desmit iepriekš Vakcinācijas projekta birojā strādājošie. Tiesa, ar nākamo nedēļu darbu šajā struktūrā atstās pašreizējā komunikācijas speciāliste Agnese Strazda, bet maija beigās darba attiecības pārtrauks arī pašreizēja komunikācijas koordinatore Ieva Stūre, ziņo LETA.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka Vakcinācijas projekta biroju pēc aptuveni mēneša nostrādāšanas pametis vakcinācijas procesa koordinators Pēteris Rimšs. Viņa vietā stājās kādreizējais NVD direktors Edgars Labsvīrs.

Vakcinācijas projekta birojam, vēl atrodoties Veselības ministrijas paspārnē, tika maksātas lielākas algas nekā citur valsts pārvaldē. Piemēram, vakcinācijas projekta biroja vadītājas Evas Juhņēvičas alga bija 4905 eiro mēnesī uz papīra, koordinatoriem - 4247 eiro mēnesī uz papīra, komunikācijas konsultantam - 3300 eiro mēnesī uz papīra. Līdz ar Vakcinācijas projekta pārveidošanu par NVD sastāvdaļu notiek šīs struktūrvienības pāreja uz vienoto atalgojuma sistēmu. Tā rezultātā, piemēram, Vakcinācijas projekta nodaļas vadītājas alga noteikta 1917 eiro mēnesī uz papīra, koordinatoru - 1647 eiro mēnesī papīra, komunikācijas konsultanta alga - vietā 1382 eiro uz papīra. Tikmēr vakcinācijas procesa koordinācijas speciālisti saņems 1382 eiro uz papīra.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā