KPV LV erozija uzņem tempus

Kā jau Neatkarīgā rakstīja, ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga politiskās piederības maiņa ieskandinājusi vēlēšanās otras populārākās partijas KPV L Saeimas frakcijas izjukšanu. Pirmdien partiju apvienība “Jaunā Vienotība” savās rindās uzņēma no KPV LV saraksta parlamentā ievēlēto Ivetu Benhenu-Bēkenu, bet pāris citi KPV LV frakcijas pārstāvji meklē ceļus, kā iestāties tādas partijas rindās, kuras kritizēšana viņu pagaidām vēl pārstāvētajai organizācijai bija viens no priekšvēlēšanu trumpjiem.
©Annija Meikšāne/F64

J. Vitenbergs savu izvēli pamest KPV LV un iestāties Nacionālās apvienības rindās skaidro ar to, ka iepriekš pārstāvētais politiskais spēks nespēja nodrošināt pietiekamu atbalstu Saeimā, valdībā un pat frakcijā, lai viņš spētu realizēt vēlētājiem dotos solījumus. Nacionālā apvienība to spējot, turklāt J. Vitenbergam un viņa jaunajiem kolēģiem ir vienāda vērtību sistēma.

I. Benhena-Bēkena savu izvēli pievienoties “Jaunajai Vienotībai” skaidro atturīgāk un diplomātiskāk. “Savus secinājumus esmu izdarījusi un pieņēmusi lēmumu - mainīt savu politisko partiju un pievienoties “Vienotības” komandai. Vēlos teikt paldies nu jau bijušajiem kolēģiem par kopā būšanu, novēlu katram realizēt savu potenciālu!” skaidrojot, kāpēc viņa pametusi KPV LV un par labāko alternatīvu atzinusi “Jauno Vienotību”, saka I. Benhena-Bēkena. Vienlaikus viņa neaizmirst pateikties nu jau bijušajiem KPV LV līderiem, kas palīdzējuši viņai ieiet lielajā politikā.

“Vēlos izteikt pateicību Artusam [Kaimiņam, kas nu jau ilgāku laiku de facto ir Jaunās konservatīvās partijas biedrs] un Aldim [Zakatistovam, bijušajam partijas līderim] par iespēju un iegūto mācību. Tā ir nenovērtējama. Ļauj izvērtēt un izdarīt secinājumus,” saka politiķe.

Interesanti, ka arī Atis Zakatistovs, kas, izslēgts no partijas, pats pameta KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatu, labprāt pievienotos “Jaunajai Vienotībai”. Tiesa, viņa izredzes iekļūt šajā politiskajā spēkā esot visai vājas, gan viņa politiskās pagātnes, gan aktīvās tiesvedības dēļ lietā, kur viņš apsūdzēts krāpšanā.

Ja viņam tomēr izdotos pārliecināt “Jaunās Vienotības” valdi par savu lietderību, tad viņš būtu jau trešais KPV LV biedrs, kas iestājas valdību vadošās partijas rindās. Pērnā gada septembrī tai pievienojās arī Aldis Blumbergs, kas no KPV LV frakcijas tika izslēgts līdz ar A. Kaimiņu.

I. Benhena-Bēkena, visticamāk, nebūs pēdējā, kas, atstājot KPV LV, pievienosies kādam perspektīvākam politiskajam spēkam. Jaunu politisko jumtu pašlaik meklē arī partijas KPV LV valdes loceklis Ēriks Pucens un bijušais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Neoficiāla informācija liecina, ka abi Saeimas deputāti pašlaik ved sarunas ar Latvijas Zemnieku savienību, kuras rindās tie labprāt redzētu savu politisko nākotni. Sarunas vēl neesot noslēgušās, jo ne visi organizācijas valdes locekļi par abiem kandidātiem ir sajūsmā to pārstāvētās partijas priekšvēlēšanu retorikas dēļ.

Šāda nesavietojumu politisko spēku pārstāvju savstarpēja migrēšana nesavietojama ir tikai šķietami. Jāatgādina, ka no Jaunās konservatīvās partijas Saeimā ievēlētais Andris Kazinovskis savulaik bija Zaļo un zemnieku savienības biedrs, bet pēc tam, kad viņš pēc domstarpībām administratīvi teritoriālās reformas jautājumos izstājās no konservatīvajiem, atkal vēlējās atgriezties ZZS, dalība kurā viņam divas reizes bija dāvājusi mēra amatu Balvu novadā. ZZS valde šo nodevību viņam gan nepiedeva un pazudušā dēla pieteikumu noraidīja.

Ar R. Nemiro Neatkarīgajai sazināties neizdevās, taču Ē. Pucens, atbildot uz jautājumu par uzsāktajām sarunām, bija izvairīgs un pauda, ka joprojām ir KPV LV valdes loceklis un uzticīgs vēlētājiem dotajiem solījumiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā