Pavļuts parakstījis rīkojumu par Dainas Mūrmanes-Umbraško pārcelšanu zemākā amatā

Veselības ministrs Daniels Pavļuts šovakar parakstījis rīkojumu par līdzšinējās Veselības ministrijas valsts sekretāres Dainas Mūrmanes-Umbraško pārcelšanu zemākā amatā ārpus Veselības ministrijas (VM).
©F64

“No pirmās pārbaudes izrietēja disciplārlieta pret valsts sekretāri, viņai tika izteikts rājiens un tiks pārcelta zemākā amatā ārpus VM. Šovakar parakstīju pārcelšanas rīkojumu,” mikroblogošanas vietnē “Twitter” pulksten 20.42 ierakstīja D. Pavļuts.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka pagājušajā ceturtdienā D. Pavļuts preses konferencē paziņoja par pārbaudes rezultātiem, kurā tika konstatēti caurspīdīgas pārvaldes, iekšējās kontroles sistēmas un darba organizācijas trūkumi, veicot vakcīnu pret Covid-19 iepirkumus. Tobrīd Daniels Pavļuts sacīja, ka D. Mūrmanei-Umbraško viņš piedāvājis “divus šobrīd vakantus iestāžu vadītāju vietnieka līmeņa amatus”.

D. Mūrmane-Umbraško pagājušās nedēļas beigās Neatkarīgajai pauda, ka, pamatojoties uz dienesta pārbaudes rezultātiem, pret viņu tiešām tika ierosināta disciplinārlieta, un disciplinārlietas izmeklēšanas rezultātā 2021.gada 7.aprīlī pieņemts lēmums piemērot viņai disciplinārsodu - rājienu. “Tas ir vienīgais man piemērotais disciplinārsods. Man nav piemērots disciplinārsods - pazemināšana amatā. Iniciatīva pārcelt mani citā amatā ir veselības ministra personiska iniciatīva, kas līdz 8. aprīļa preses konferences brīdim man ir izteikta vienīgi mutvārdos privātā sarunā. Ne dienesta pārbaudes, ne disciplinārlietas ietvaros šāds lēmums nav pieņemts, tādēļ informācija par manu amata zaudēšanu vai pazemināšanu amatā ir nepatiesa,” pagājušās nedēļas beigās uzsvēra D. Mūrmane -Umbraško.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā