Ainārs Šlesers, kļūstot par premjeru, būtu gatavs nomainīt visus ministrus

Bijušais politiķis, tagad uzņēmējs Ainārs Šlesers gatavojas atgriezties politikā. Viņš intervijā Neatkarīgās žurnālistei Elitai Veidemanei atklāj, kāds būtu viņa pirmais darbs, ja viņš rīt kļūtu par Ministru prezidentu.
©Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

“Pirmām kārtām - nomainītu visus ministrus. Viņi šajā sasaukumā neko labu nespēs izdarīt. Ir vajadzīga profesionāla valdība. Jāizbeidz situācija, kad neizdarībās tiek vainoti ierēdņi, bet ministri ne par ko neatbild. Ja nav pasūtītas vakcīnas, ierēdnis vainīgs. Bet par ko tad politiķis atbild? Tas pirmkārt,” sacīja A. Šlesers. Tāpat viņš būtu gatavs mainīt esošo likumprojektu saskaņošanas kārtību, lai tehniskās lietas valdībā aizņemtu ne vairāk kā stundu. “Tas, kas valsts sekretāru sanāksmēs tiek saskaņots pirmdienās, nākamajā valdības sēdē jau tiek apstiprināts. Es kā Ministru prezidents uzņemtos pilnu atbildību par lēmumiem, kas tiek pieņemti pandēmijas laikā, nevis deleģētu atbildību kādam ierēdnim,” uzsver A. Šlesers.

Bet pats svarīgākais, pēc viņa teiktā, ir ekonomiskā izaugsme. Katru nedēļu Ministru kabinetā sanāktu labākie uzņēmēji, nozaru pārstāvji, kas runātu par to, kā attīstīt biznesu un finanšu jomu, kā piesaistīt resursus vietējam biznesam. “ Es uzsāktu darbu Nacionālās attīstības bankas izveides virzienā. Vietējiem uzņēmējiem nereti pietrūkst finansējuma, un šāda banka varētu viņiem piedāvāt sēklas naudu, turklāt pietiekami lielu. Atbalsts nacionālajam biznesam - tā ir prioritāte. Bet pagaidām esam kalpi paši savā valstī. Kuri tad ir tie lielākie uzņēmumi, kas pieder Latvijai? Gandrīz visi pieder ārvalstīm. Ir pienācis laiks, lai atdzimtu nacionālais bizness. Jānāk valdībai, kas atbalstīs vietējos uzņēmējus,un tas ir jāpasaka skaļi. Kāpēc pirms manis neattīstījās lidosta „Rīga”? Tāpēc, ka skandināvi - SAS vadība - pateica: nevajag attīstīt Rīgas lidostu! Sak, lidojiet caur Kopenhāgenu un Stokholmu! Es pateicu, ka tā nebūs, jo mēs neesam nekādi ārzemnieku kalpi.

Kādreiz bija stilīgi braukāt uz Maskavu, lai tur bučotu dažādas vietas, tagad to dara, braukājot uz Briseli. Tagad ir laiks, kad latviešiem pašiem ir jānosaka savas intereses, nevis jāizdabā citām lielvarām. Katrai valstij ir jācīnās par savām nacionālajām interesēm, bet Latvija to ir aizmirsusi. Ir skaidri redzams, ka Latvijas esošā vara to nespēj izdarīt! Tas ir jāmaina!

Es ticu, ka Latvija var būt turīga un attīstīta valsts. Latviešiem ir jābūt saimniekiem savā valstī. Ticu, ka Latvijā ir daudz cilvēku, kuri domā līdzīgi un kuriem ir redzējums par valsts attīstību, ir gudrība un drosme to īstenot. Šos cilvēkus es vēlos apvienot," teica A. Šlesers.

Visu interviju ar A. Šleseru var izlasīt šeit: Ainārs Šlesers: Bordāna/Juraša kompānija silda "oligarhu" zupiņu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā