Vēlēšanu gaidās Dzintars rīdziniekus biedē ar seksuālajām minoritātēm

Prognozējot, ka “Jaunajai Vienotībai” un Jaunajai konservatīvo partijai ir ārkārtīgi mazas izredzes tikt ievēlētām Rīgas domē, Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars brīdina vēlētājus, ka, nebalsojot par apvienības un Latvijas Reģionu apvienības kopējo sarakstu, vēlētāji Rīgu padarīs par “praidu” pilsētu vai atdos to 9. maija svinētājiem.
Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars (priekšplānā) brīdina – ja rīdzinieki neuzticēs pilsētas atslēgas Eināram Cilinskim, Rīga var kļūt par «varavīksnes» vai 9. maija svinību pilsētu ©Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

“Ja “Attīstībai/Par! un “Progresīvie” vadīs Rīgu, tad tā būs «varavīksnes» un praida Rīga. Ja Maskavas‒Austrumu bloks vadīs Rīgu, tad tā būs 9. maija Rīga. Bet, ja Rīgu vadīs Nacionālā apvienība, tad tā būs 18. novembra Rīga,” iezīmējot, viņaprāt, tos politiskos spēkus, kuriem ir vislielākās izredzes nokļūt pie galvaspilsētas atslēgām, teica R. Dzintars.

Neskaidrs vēstījums

Jautāts, kāda, viņaprāt, būtu Rīga, ja ārkārtējās vēlēšanās, kas paredzētas augusta beigās, uzvarētu “Jaunā Vienotība” vai Jaunā konservatīvā partija, politiķis atteica, ka šīm partijām Rīgas domē vispirms vispār jāiekļūst.

Dzintars uzsver, ka šīs vēlēšanas ļoti atšķirsies no līdz šim ierastajām, jo tās notiks augusta beigās, kad ne visi vēlētāji būs atgriezušies no saviem atvaļinājumiem. Joprojām nav arī skaidrs, kā līdz vēlēšanām attīstīsies Covid-19 izplatība. Šie divi apstākļi, par spīti iepriekš paustajai skepsei par “Jaunās Vienotības” un Jaunās konservatīvās partijas izredzēm, politiķi vedina domāt, ka “neviena partija nevar justies droši”, bet, “ja kāds apgalvo pretējo, viņi melo”.

Uzklausīt gatavi

Par spīti konservatīvā Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) dueta un liberālās “Attīstībai/Par!/Progresīvie” komandas atšķirīgajiem uzskatiem, NA/LRA ievēlēšanas gadījumā neatteiksies sastrādāties ar «varavīksnes» sarakstu. Šis politiskais spēks runāšot ar visām domē ievēlētajām partijām, taču ne visu ievēlēto viedokļus tas ņems vērā.

Taču, pat kritizējot konkurentus, Nacionālās apvienības līderis spēj tajos saskatīt arī uzteicamas īpašības. Proti, atšķirībā no vairuma partiju tikai Nacionālā apvienība un “Attīstībai/Par!” dialoga ceļā spējusi vienoties ar ideoloģiski līdzīgām partijām par vienota saraksta veidošanu.

Dzintars uzskata, ka pārējo nevēlēšanās sadarboties liecina par to, ka, arī pašvaldībā ievēlēti, šie politiskie spēki deķīti vilks katrs uz savu pusi.

“Diemžēl no latviešu partijām šī jēdziena plašākā nozīmē tikai divi saraksti sekoja šim pašsaprotamajam principam ‒ partiju apvienība “Attīstībai/Par!” startēs kopā ar “Progresīvajiem”, Nacionālā apvienība apvienojās ar LRA,” pauda R. Dzintars.

Pieredzējis līderis

NA/LRA saraksta līderis ir vēl Augstākās padomes laikā par Latvijas neatkarības atgūšanu balsojušais Nacionālās apvienības biedrs Einārs Cilinskis, kurš savas politiskās karjeras laikā bijis arī Rīgas domes deputāts, Saeimas deputāts un ministrs. “Apgalvošu, ka Einārs ir ģēnijs,” uzslavām neskopojas R. Dzintars.

Otrais numurs uzticēts LRA līderim, kādreizējai “Vienotības” otrajai personai Edvardam Smiltēnam, bet trešā pozīcija - Valsts prezidenta ārštata padomniecei zinātnes un izglītības politikas jautājumos Ievai Siliņai.

Sarakstā, kurā ir arī vairāki Rīgas apkaimju pārstāvji, iekļauta arī Ieva Brante, kādreizējā Zatlera reformu partijas pārstāve Elīna Treija, kas nu pievienojusies Nacionālajai apvienībai, un uzņēmējs Edgars Štelmahers.

Šī komanda iecerējusi nodrošināt jaunās ģimenes ar pieejamiem īres dzīvokļiem, bērnudārziem to atvasēm un caurspīdīgu pašvaldības kapitālsabiedrību darbību.

Savukārt sadarbībā ar “Latvijas dzelzceļu” un Pierīgas pašvaldībām tikšot izveidota vienota, ērta un integrēta sabiedriskā transporta sistēma.

Nav aizmirsts arī par šo vēlēšanu karstāko jautājumu - pilsētas apzaļumošanu. “Atjaunosim Rīgas galvenā dārznieka amatu, kurš sadarbībā ar pašvaldības uzņēmumiem, uzklausot apkaimju vajadzības, īstenos pilsētas apzaļumošanas programmu, būtiski uzlabosim gaisa tīrību pilsētā, nodrošināsim kvalitatīvu atkritumu šķirošanas sistēmu,” sola NA/LRA priekšvēlēšanu programma.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā