Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Novērtēts Kučinska valdības rīcības plāns; tas esot gandrīz izpildīts

© F64 Photo Agency

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītas valdības rīcības plāns ir gandrīz izpildīts, tomēr daļa pasākumu joprojām ir izpildes procesā, liecina Pārresoru koordinācijas centra (PKC) apkopotā informācija.

PKC informācija par valdības rīcības plāna izpildi apkopota par laika posmu līdz šā gada jūlijam. Pilnīgu atskaiti par valdības paveikto plānots apkopot tuvākajā laikā.

inistru kabinetā valdības rīcības plāns tika apstiprināts 2016.gada aprīlī un tajā ietverti 135 uzdevumi. Plāns tika veidots, ņemot vērā valdības prioritātes - tautsaimniecības stiprināšana, valsts drošība un nacionālā identitāte, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, ģimenes dzīves kvalitāte un sociālais nodrošinājums, reformas izglītībā un zinātnē, kā arī reformas veselības aprūpē.

PKC informācija par valdības rīcības plāna izpildi apkopota par laika posmu līdz šā gada jūlijam. Pilnīgu atskaiti par valdības paveikto plānots apkopot tuvākajā laikā.

No PKC apkopotās informācijas izriet, ka virkne valdības rīcības plānā ietverto uzdevumu jau ir īstenoti, piemēram, nodokļu reforma, veselības aprūpes reforma un valsts simtgades pasākumu īstenošana. Tomēr atsevišķu pasākumu īstenošana vēl turpinās.

Piemēram, joprojām tiek izpildīts Ekonomikas ministrijas kompetencē esošais jautājums par elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes ierobežošanu. Tāpat tiek izstrādāts "Nacionālais enerģētikas un klimata plāns 2021-2030".

Tieslietu jomā vēl nav panākta vienošanās Saeimā par "Piespiedu dalītā īpašuma tiesisko attiecību privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumu". Tāpat izstrādes procesā ir nepilngadīgo kriminālatbildības jomas reforma.

Joprojām rit arī darbs pie likumprojekta "Bērnu antisociālās uzvedības prevencijas likums". Turpinās arī darbs pie jautājuma par akciju reģistrācijas procesa modernizācijas u.c.

Jau ziņots, ka Saeima Kučinska veidoto valdību apstiprināja 2016.gada 11.februārī.

Kučinska vadītajā Ministru kabinetā strādā 13 ministri - ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), labklājības ministrs Jānis Reirs (V), satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), veselības ministre Anda Čakša (ZZS), tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).