Uz nra.lv
 

Kā ātri un vienkārši radīt karnevāla masku Jaungada ballei: 3 elegantas idejas

Pats savām rokām 29.decembris 2019
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Baiba Puriņa
 
Jaungada svinības mēdz izvērsties krāšņās ballēs, kas mēdz ievilkties turpat vai līdz februārim. Kāpēc gan nepārsteigt citus ar elegantu un krāšņu masku, kura pagatavota pašas spēkiem? Bet varbūt maskas vietā vēlies rotāties ar Sniega karalienes kroni? Lūdzu, atliek vien atrast karstās līmes pistoli un ļauties radošajam garam. Lūk, 3 skaistas idejas ātri un vienkārši radāmām karnevāla maskām.

Ekrānuzņēmums no YouTube

1. Ledus princeses flirts

Lai pagatavotu šādu Ledus princeses karnevāla masku, būs nepieciešams:

  • sejas formas trafarets (šajā gadījumā pietiks arī, ja uz vaskota papīra uzzīmēsi maskas acu caurumu formu);
  • karstās līmes pistoli un līmi;
  • pērlītes;
  • auklu vai baltu lentu;
  • caurspīdīga nagu laka.

Vispirms uz trafareta vai vaskota papīra ar zīmuli uzzīmē maskas acu caurumu formu, ap kuru veidosi masku.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ar karstās līmes palīdzību veido maskas tekstūru. Vispirms ar līmi noklāj maskas acu caurumu līniju, vēlams vairākās kārtās.

Kad tas paveikts, laiks veidot "lāsteku efektu". Līmi klāj biezā kārtā no maskas acu caurumu līnijas uz ārmalu. Lai radītu nedaudz kūstoša sniega efektu, līmi klāj saraustītām kustībām. Veido dažāda izmēra "lāstekas", tās garākas atstājot maskas "acu" ārmalās, bet īsākās zonā pie deguna.

Līmei sacietējot, tā iegūs viegli baltu nokrāsu. Ar asu papīra nazīti vari noņemt tās līmes paliekas, kas traucē maskas vizuālajam skatam.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad maskas pamatne izveidota, ar karstās līmes palīdzību piestiprini pie tās pērlītes, lai piešķirtu maskai eleganci. Ar caurspīdīgo nagu laku pārklāj pērlītes, lai tās nenokristu no maskas pamatnes.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Visbeidzot maskas sānos izdur nelielus caurumiņus, kuros iesiet auklu (vari izmantot baltu vai sudrabotu lentu), ko sasiet pakausī, lai maska turētos pie sejas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija