Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Nekas labs Krievijai"; vērtē, ko nozīmē runas, ka Putins iejaucas pulkvežu lietās

© Reuters/Scanpix/Leta

Militārais analītiķis, NBS rezerves pulkvedis Igors Rajevs kanāla TV 24 Speciālizlaidumā paudis, ka, ja Putins iejaucās pulkvežu lietās, tas ne ar ko labu krievu armijai beigties. nevar.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins personīgi iesaistījies Krievijas un Ukrainas karā tādā mērā, ka pieņem lēmumus "pulkveža vai brigādes ģenerāļa līmenī", sacījuši vairāki Rietumu militārie avoti.

"Tas ir ļoti labi Ukrainas karaspēkam, jo nav nekas sliktāks, kā virspavēlnieks, kurš lien uz leju detaļās un prasa, kādas ir zeķes karavīriem, un vai viņiem pietiek patronas šodienai," saka I. Rajevs.

Viņš atzīmē, ka katram komandierim "jāpaliek tajā līmenī, kurā viņš ir" un jārisina attiecīgā līmeņa uzdevumi. I. Rajevs uzsver, ka "nekas labs" no tā sanākt nevar.

"Ja Putins iejaucas pulkvežu lēmumos, tad attiecīgi tie pulkveži, pulki un brigādes nespēs izpildīt savus uzdevumus," saka I. Rajevs.

Jāatzīmē, ka citas detaļas par šo vērtējumu sniegtas netika, tomēr norādot, ka vērtējums par Putina personīgu iesaisti balstīts saņemtajā izlūkinformācijā.