Vācijā strādāt sākuši diplomēti cīsiņu pagatavošanas speciālisti, vēsta "Austrian Times".
Speciālistus sagatavo īpašā Noimarktes Cīsiņu akadēmijā. Ideja atklāt šādu mācību iestādi ienākusi prātā Norbertam Vitmanam, kurš, kā pats apgalvo, cīsiņus un desu ēdot sešas dienas nedēļā. Akadēmijā studenti apgūst populārās vācu uzkodas -cīsiņu un desiņu gatavošanu, visu par dažādām cīsiņu šķirnēm, kā arī par sinepju un citu mērču īpatnībām.
"Pie manis studenti brauc no visas pasaules. Es pats ļoti mīlu desiņas un cīsiņus. Katru dienu divas reizes es ēdu balto desu. Svētdiena ir vienīgā diena, kad balto desu nelietoju", stāsta Norberts Vitmans.
Baltā desa ir īpaša vāramo cīsiņu šķirne. Parasti to pagatavo no teļa gaļas pievienojot cūkas speķi, garšvielas un sāli, un, noteikti, dabīgā apvalkā. Desiņas pasniedz ar saldajām sinepēm.