Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Šonakt Strasbūras Ziemassvētku tirdziņā notikusi apšaude; NRA ziņo no notikuma vietas

© SCANPIX

Otrdien, 11.decembrī, netālu no Ziemassvētku tirgus laukuma Francijas pilsētā Strasbūrā atskanējuši šāvieni, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Britu medijs informē, ka jaunākā informācija liecina, ka apšaudē miruši 3 cilvēki, bet vēl 12 ievainoti. Septiņu ievainoto stāvoklis ir smags.

Šāvējs joprojām nav notverts, tomēr drošības iestādes viņu ir identificējušas un turpina meklēt. Jaunākā informācija liecina, ka vienam no karavīriem apšaudes laikā izdevies viņu ievainot. Uzbrucējs jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā. Ziņu aģentūra "AFP" vēsta, ka šāvējs ir 29 gadus vecs, viņa mājās noticis policijas reids, kura laikā uzbrucējs aizbēdzis. Dzīvesvietā atrastas arī granātas.

Likumsargi atklāj, ka incidents noticis netālu no Strasbūras Ziemassvētku tirgus centrālā laukuma. Cilvēki mikroblogošanas vietnē twitter raksta, ka pēc notikušā pilsētas centrā valdījusi panika.

Francijas Iekšlietu ministrija apstiprina, ka pilsētas centrā noticis nopietns drošības incidents. Līdz brīdim, kad situācija normalizēsies, iedzīvotāji tiek lūgti nepamest savus mājokļus.

Šobrīd Strasbūrā atrodas arī Neatkarīgās Rīta Avīzes žurnālists Imants Vīksne un redaktore Anita Daukšte. Viņi informē, ka neviens netiek laists arī ārā no Eiropas Parlamenta ēkas.

Parlamentā notiek plenārsēde, uz kuru no Briseles ieradušies simtiem deputātu un amatpersonu.

Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota mikroblogošanas vietnē twitter norāda, ka drošībā atrodas arī visi 14 žurnālisti, kas devušies uz Eiropas Parlamentu. "Daļa ir drošības dēļ ieslēgta EP ēkā. Citi gaida, kad ļaus iekļūt vecpilsētā, kur mājas."

Pilsētā nekursē sabiedriskais transports, kā iepriekš minēts cilvēki tiek aicināti palikt telpās.

Pēc žurnālistu sniegtās informācijas zināms, ka apšaude bijusi Klebera laukumā, kas atrodas maksimāli 300 metrus no vietas, kur Strasbūrā novietota centrālā svētku egle.

Latvijas Ārlietu ministrija mikroblogošanas vietnē twitter informē, ka nav ziņu, ka incidentā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie.

"Ja nepieciešama konsulārā palīdzība, zvaniet uz Ārlietu ministrijas diennakts tālruni +37126337711 vai Latvijas vēstniecību Parīzē +33153645810.Ja atrodaties Strasbūrā, Francijā, aicinām paziņot tuviniekiem, ka esat drošībā. Ja Jums ir nepieciešama konsulārā palīdzība, zvaniet uz Ārlietu ministrijas diennakts tālruni ārkārtas situācijām +37126337711."