Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. janvārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Pauls un Apkalna, Osokins un Rebeka, Vāne, Mennika un Dreģe
©Publicitātes foto

«Dailes pieskāriens» lietotnē «Shortcut»

«Tet» dāvina unikālu Raimonda Paula koncertizrādi «Dailes pieskāriens», ko līdz pat 15. janvārim ikviens bez maksas var noskatīties lietotnē «Shortcut».

Atmiņas un stāsti no Dailes teātra skatuves dzīves tautā iemīļotajam Maestro ir daudz. Lai arī Raimonda Paula un teātra mūzikas cienītājiem būtu iespēja tos dzirdēt un kopīgi gremdēties atmiņās, «Dailes pieskārienā» sarunu ar mākslinieku, ko ilustrē aizkustinoši klavieru skaņdarbi, vadīs Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš.

Koncertizrāde «Dailes pieskāriens» ir Dailes teātra un Maestro sadarbības atskata vizualizācija, kas bagātināta ar paša Maestro personīgajiem atmiņu stāstiem - bez grima, skatītājiem, kolēģu atbalsta un aktieru zobgalībām, tomēr ar skatuves smaržu. Sarunas vijas ap Raimonda Paula pirmo reizi Dailē un režisoriem, ar ko šajā laikā kopā strādāts, par panākumiem un to trūkumu, par mūzikas radīšanas patieso procesu un arī praktiskākiem jautājumiem - kādēļ Maestro iecienījis rūtainus kreklus, kā tiek pie smaržām un kā mēdz izāzēt apkārtājos, «fotografējot» ar savu pierakstu blociņu. Melodijas virpuļo no 1966. gada izrādes «Filma top…» līdz skatītāju iemīļotām Dailes teātra repertuāra izrādēm «Brands», «Šerloks Holmss», «Īsa pamācība mīlēšanā», «Trīs lietas», «Meža gulbji», «Leģenda par Zaļo jumpravu», «Melanholiskais valsis» un daudzām citām. Koncertizrādes režisors - Artūrs Skrastiņš.

«Skatītājam šī ir iespēja piedalīties Maestro un Gundara Āboliņa šķietami privātā sarunā, kas varētu norisināties izrāžu starplaikos. Priecājamies, ka varam katrās Latvijas mājās ienest šo unikālo tikšanos ar Latvijas spožāko mūzikas personību, kas turklāt būs īsts saldais ēdiens arī teātra cienītājiem,» saka «Tet» izklaides pakalpojumu direktore Inga Alika-Stroda.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā