Atpakaļ uz nra.lv

Divgadīgā Ernesta vecākus sagrāva dēliņa diagnoze; nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 22.septembris 2020, 19:44
 
Pixabay
Mazais Ernests tikko ir kļuvis par divgadnieku. Mazais puisēns ir ļoti smaidīgs, sabiedrisks un mīl koķetēt ar apkārtējiem. Ernests bija gaidīts bērniņš ģimenē, mammas grūtniecība noritēja veiksmīgi, bet dzemdības sagrieza visu kājām gaisā – tās bija ļoti traumatiskas un Ernestiņš piedzīvoja skābekļa badu, kas ir atstājis nopietnas sekas, vēsta labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Puisēna un ģimenes pirmie dzīves mirkļi tika sagaidīti intensīvajā terapijā, no kuras izrakstot ārsti nesolīja neko labu. Ģimene ticēja, ka liela mīlestība var darīt brīnumus un Ernestam mīlestības nav trūcis. Tomēr vecāki nepaļāvās arī tikai uz mīlestības spēku - jau no pirmajām nedēļām puisēns apmeklēja dažādus speciālistus un attīstošās nodarbības, kuras atnesa labus rezultātus. Ernests sāka rāpot, staigāt, ar laiku arī sakārtojās vienas rociņas koordinācija, mazais sāka satvert dažādus priekšmetus un pat pirmo reizi pats varēja ielikt mutē knupīti.

Aptuveni gada vecumā mazajam noteica diagnozi - spastiska hemiplēģiska cerebrālā trieka ar labās rokas parēzi, vāju perifēro artikulācijas aparātu un pavājinātu lūpu spēku, kas ļoti apgrūtina ēšanu, košļāšanu. Vecākus ļoti sagrāva nākošā puisēna diagnoze - epilepsija.

Šobrīd Ernestam speciālisti rekomendē regulāras rehabilitācijas nodarbības - ergoterapiju, audiologopēdu un fizioterapiju, jo mazajam ļoti nepieciešama nepārtraukta terapija, kuru nedrīkst pārtraukt ne mirkli.

Lai arī abi Ernesta vecāki strādā, tomēr puisēna rehabilitācijas un aprūpes izdevumi sastāda ievērojamu summu un vecāki lūdz mūsu atbalstu dēliņam. Puisēnam ļoti nepieciešami 2600 eiro, kas sastāda gada maksu par regulārām ergoterapijas, audiologopēda un fizioterapijas nodarbībām.

Ernestam iespējams palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas