Atpakaļ uz nra.lv

Deviņu gadus vecās smagi slimās Līnas ģimene lūdz sabiedrības atbalstu

Lelde Veinberga 20.novembris 2019, 0:04
 
Pixabay
Līnai ir 9 gadi, meitenīte piedzima ar smagu un retu slimību - mikrodelēcijas sindromu. Līnai ir mikrocefālija un smaga garīga atpalicība. Līna pati nespēj staigāt, viņa rāpo, meitenīte nerunā un pati nespēj ēst, barošana notiek caur gastrostomu, skaidro labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Līnai ļoti patīk pastaigas ārā, ripināt bumbu, bet visvairāk Līnai patīk suņi un kaķi, kas sagādā meitenei vislielāko sajūsmu! Ikdienā par Līnu rūpējas mamma . No 1 gada vecuma Līnas palīgs ir auklīte Gaļina.

Mamma Zane ļoti novērtē, ka vismaz reizi nedēļā var kādu laiku veltīt sev. Auklītes palīdzību Zane lūdz, kad pašai vajag aizbraukt pie ārsta, friziera, aiziet uz kādu pasākumu, lai vienkārši pastaigātos vai izgulētos. Smagi slima bērna mammai tas ir ļoti nozīmīgs atbalsts.

Līnas ģimene lūdz palīdzību meitas aprūpē vismaz vienu dienu nedēļā. 256 eiro, ietverot pašnodarbinātas personas nodokļus, ir maksa par 32 darba stundām ik mēnesi, ko veic auklīte, kas izgājusi speciālo smagi slimu bērnu aprūpes apmācību projekta "Mīļā auklīte" ietvaros, ko īsteno Ziedot.lv un Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons".

Palīdzēt iesējams šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas