Atpakaļ uz nra.lv

Divu bērnu mammai, kura ar vēzi cīnās jau 21 gadu, nepieciešams ziedotāju atbalsts

Lelde Veinberga 4.oktobris 2019, 21:42
 
Pixabay
Trīsdesmit vienu gadu vecā Liāna kopā ar vīru dzīvo Garciemā un audzina savu piecus gadus veco meitiņu Madaru. Saslimšana ar vēzi Liānai tika konstatēta, kad viņa pati vēl bija bērns. 10 gadu vecumā, apciemojot savu mammu slimnīcā, ķirurgs pamanīja ko aizdomīgu Liānas veselības stāvoklī un lika veikt papildus analīzes. Ķirurgam nepatika meitenes klepus un, veicot īsu pārbaudi, ķirurgs konstatēja palielinātu liesu. Pēc analīzēm tika atklāts, ka Liānai ir vēzis- hroniskā mieloleikoze. Un nu jau 21 gadu viņa cīnās par savu dzīvību, raksta organizācija Ziedot.lv.

Liāna ir ļoti stipra. Daudzi cilvēki no malas, iespējams, pat nenojauš par slimību. Liāna joprojām strādā par audzinātāju bērnudārzā Rīgā, šobrīd audzinot 4 un 5 gadus vecos bērnus. Lai arī darbs nav viegls, viņa jūt gandarījumu, darbojoties ar bērniem. Kopā ar viņiem Liāna izzin pasauli. Bērnos ir vispatiesākās emocijas un tieši tas arī ir tas, kas dod vislielāko prieku un gandarījumu darbā.

Brīvdienās un vakaros laiks tiek pavadīts kopā ar ģimeni, spēlējot galda spēles, braucot ar velosipēdiem, kā arī darbojoties puķudobē un labiekārtojot piemājas teritoriju. Lai atslēgtos no dzīves rūpēm, palīdz arī sīkie rokdarbi- izšūšana, pērļošana.

Cīņa ar slimību ir bijusi ārkārtīgi ilga. Kaut kādā ziņā tā bija jau kļuvusi par Liānas ikdienu. Taču pēdējo 3 gadu laikā ir novērojamas nepatīkamas izmaiņas analīžu rezultātos un veselības stāvoklī. Risinājums bija jāmeklē ātri, lai mazinātu insulta risku, ko var izprovocēt paaugstināti trombocīti. Saasinājuma brīžos sāp ķermenis un locītavas. Sāpes uz brīdi var remdēt pretsāpju līdzekļi. Diemžēl ārstiem uzreiz nebija skaidrs iemesls, kāpēc iepriekš lietotie medikamenti vēža ārstniecībai nav efektīvi. Vasarā tika pielietota arī ķīmijterapija, kas nedeva vēlamos rezultātus.

Tikai nesen ir atklāts, ka vēža šūnas ir sākušas nelabvēlīgu mutāciju, tāpēc ir nepieciešams mainīt zāles. Diemžēl jaunos medikamentus Iclusig valsts kompensē tikai daļēji. Kopā nepieciešami 12 zāļu iepakojumi, kuru kopējās izmaksas ir 83 328.00 EUR. No šīs summas valsts sedz 14 228.72 EUR, savukārt ģimenei pašai jāmaksā 69 099.28 EUR.

ZIEDOT IESPĒJAMS ŠEIT!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas