Atpakaļ uz nra.lv

Lūdz palīdzēt piecgadīgajam Adrianam, kuram ir kustību problēmas

tautaruna.lv 14.augusts 2019, 23:42
 
Pixabay
Adrians ir smaidīgs, dzīvespriecīgs un draudzīgs piecus gadus vecs zēns. Zēnam ir noteikta diagnoze - psihomotorās attīstības aizture. Zēnam ir neveikla kustību koordinācija, vāji attīstīta roku un plaukstu sīkā motorika. Adriana vecākiem katra diena ir kā jauns izaicinājums un prasa īpašu, radošu pieeju, lai ziņkārīgajam piecgadniekam būtu vieglāk apgūt vienkāršas, ikdienišķas lietas, vēsta labdarības organizācija Ziedot.lv.

Adrians sevi uzskata par tādu pašu bērnu kā citi, bet reizēm viņa acīs ir vērojams sašutums par to, kāpēc viņam tādas pašas lietas kas citiem ir ikdiena, sagādā tādu piepūli - apģērbšanās, ēšana, aiziešana uz tualeti....

Adrianam nav brālīša vai māsiņas, taču tos itin labi aizvieto viņa mīļie rotaļu biedri suns Glorija un kaķis Madis. Zēnam ļoti patīk pavadīt laiku pie ūdens un tajā plunčāties. Daudz laika pavada rotaļājoties ar auto modelīšiem, patīk lomu spēles, paslēpes un patīk klausīties stāstus un pasakas, ko mamma un tētis lasa pirms miedziņa. Adrians ar prieku apmeklē speciālo pirmsskolas izglītības iestādi Saulespuķe. Bērnudārzā apgūst visas nepieciešamās iemaņas, lai kļūtu patstāvīgāks un varētu doties uz skolu. Ārpus bērnudārza Adrians apmeklē fizioterapijas un reitterapijas nodarbības.

Zēnam nepieciešamas ilgstošas ABA terapijas nodarbības, lai palīdzētu apgūt jaunas prasmes un koriģētu uzvedības problēmas. No šī gada septembra Adrianam bērnudārzā ir iespēja apmeklēt ABA terapiju 3 reizes nedēļā. Vienas nodarbības cena ir 20 eiro. Ģimenei nepieciešams atbalsts 2700 eiro apmērā, lai segtu ABA terapijas izmaksas.

Ziedo šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas