Atpakaļ uz nra.lv

Liepājā dzīvesbiedrs izliek uz ielas meiteni ar diviem bērniem uz rokām

tautaruna.lv 27.jūnijs 2019, 18:11
 
Pixabay
Biedrība "Palīdzēsim viens otram" ziņo, ka pēdējā laikā ir ļoti liels skaits ar māmiņām, kuras aizbēgušas no vīriem - varmākām.

Patreiz biedrība "Palīdzēsim viens otram" fiksējusi 21 gadījumu, divu mēnešu laikā.

"Šis ir iespaidīgs skaitlis. Saprotam, ka jārīkojas vēl dziļāk un efektīvāk, lai spētu mainīt ierūsējošo sistēmu. Palīdzība, ko piedāvā valsts ir niecīga. Tiek piedāvāts psihologs vai mēnesi uzturēties krīzes centrā. Bet ko darīt pēc mēneša? Kā minimums ir nepieciešams gads, lai spētu atsperties un sākt dzīvi no jauna. “Palīdzēsim viens otram” ir uzsākusi darbības, kas spēs mainīt sistēmu - otrs, ļoti ceram uz SOS māju, kur būs iespēja strādāt ar šāda veida cilvēkiem," norāda biedrības dibinātājs Edijs Pipars.

Pie "Palīdzēsim viens otram" pēc palīdzības vērsās māmiņa no Liepājas, kura nonākusi neapskaužamā situācijā.

"Ir palikusi viena ar diviem bērniem uz rokas, bez iedzīves un dzīvojamās platības. Māmiņa ir cīnītāja, pati ir braukusi palīdzēt nelaimē nonākušajām ģimenēm. Bet pienākusi situācija, kur dzīvesbiedrs meiteni ir izlicis uz ielas kopā ar bērniem. Patreiz ir atradusi dzīvoklīti, kuru spēj pati segt. Es ticu, ka tikai kopā spēsim palīdzēt," raksta labdari.

Ļoti nepieciešams:

• Dažādas mēbeles (galds, skapis, krēsli utt);
• Dīvāns, kur māmiņai gulēt;
• Sadzīves tehnika (ledusskapis, veļas mašīna utt);
• Gultas veļa;
• Grīdas segumu vai paklāju;
• tualetes pods;
• tapetes;
• Ņemot vērā, ka biedrībai nav sava transporta, labdari būs ļoti pateicīgi, ja visu nepieciešamo varēs nogādāt pa tiešo māmiņai.

Pērn fiksēts, ka četros gados vardarbības ģimenē gadījumu skaits, ko reģistrē policija, nepārtraukti pieaug, tas nozīmē, ka par vardarbību vairāk runā, to nepieņem kā normālu dzīves ikdienu un ziņo, tā uzskata Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:55

Jaunākās diskusijas