Atpakaļ uz nra.lv

Nemāk ne lasīt, ne rakstīt, bet cenšas dzīvot; palīdzi 38 gadus vecajam Andrim!

tautaruna.lv 16.janvāris 2019, 17:30
 
F64
Portālā "ziedot.lv" ir publicēts lūgums palīdzēt 38 gadus vecajam Andrim, kuru dzīve nav lutinājusi.
Andris ir sistēmas bērns. Šobrīd viņam ir 38 gadi. Īstas skaidrības par puiša ģimeni un dzīves gājumu nav. Pats Andris par to pastāstīt nespēj. Zināms ir tas, ka apmēram kopš 10 gadu vecuma viņš tika izņemts no ģimenes un nonāca bērnu namā. Tā kā puisis netika līdzi mācībām, viņš pabijis dažādās specializētajās sociālās aprūpes iestādēs personām ar garīgās attīstības traucējumiem. Tā rezultātā viņš neiemācījās ne lasīt, ne rakstīt.

Tikai pavisam nesen atklājās, ka Andrim ir dzirdes traucējumi, kas savulaik neļāva viņam uztver mācības, ko diemžēl neviens nebija pamanījis. Šobrīd vīrietis lieto dzirdes aparātu un ir uzsācis patstāvīgu dzīvi. Lai arī Andris, saņemot dzirdes aparātus, uzsāka mācības vakarskolā, tomēr lasīt un rakstīt nepiemācījās, jo tam vajadzīga specializēta un individuāla programma.

Laimīgā kārtā viņam nesen izdevās atrast darbu ceļu būves un uzturēšanas kompānijā. Uzņēmuma vadība Andri raksturo kā apzinīgu un centīgu darbinieku, kolēģi viņam labprāt izpalīdz, ja nepieciešams kaut ko izlasīt.

Andrim ikdienas gaitās palīdz asistente, viņi savulaik sākuši ar sociālo dienestu risināt Andra dzīvesvietas jautājumu, taču bez rezultātiem. Tādēļ mājokļa jautājumu Andris uzņēmies risināt pats saviem spēkiem. Puisis noīrējis zemi ar dārza mājiņu Rīgas nomalē. Namiņš ir ļoti pieticīgs, pats to iespēju robežās nosiltinājis, taču ziemā to grūti piekurināt, tādēļ puisis sapņo par vismaz 6 x 3 metru mobilo mājiņu, kuras izmaksas ir sākot no 4000 līdz 7000 eiro. Andris bija apņēmības pilns krāt naudu pats vai meklēt bankā aizdevumu, taču ar viņa sociālajām prasmēm šads plāns nebūtu iespējams. Tādēļ, līdzcilvēku iedrošināts, viņš piekrita vērsties pēc palīdzības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas