Atpakaļ uz nra.lv

Nepieciešama palīdzība sievietei, kura sirgst ar krūts vēzi un nevar atļauties dārgo ārstēšanos

tautaruna.lv 23.decembris 2018, 20:40
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Jekaterina ar sociālā tīkla Facebook palīdzību lūdz palīdzēt ar krūts vēzi slimojošajai Lilijai, kura savulaik pasniegusi stundas kādā Rīgas vidusskolā.

Lilijai no Rīgas ir 28 gadi. Viņa ir web dizainere, bet brīvajā laikā aizraujas ar hip hop dejām un ar lielāko prieku māca arī bērnus. Diemžēl jaunajai sievietei pirms 2 gadiem atklāja krūts vēzi, veiktas operācijas un starošana. Pēc šīs ārstēšanas viņai bija regulāra novērošana, kas uzrādīja labus rezultātus. Šogad Lilija ilgstoši nevarēja izārstēt klepu. Pēc atkārtotām vizītēm pie ārstiem tika nolemts veikt izmeklējumus un atklājās, ka audzējs ir progresējis un metastāzes skārušas gan plaušas, gan citus orgānus.

"Lilijai ārstu konsīlijs ir nozīmējis terapiju ar "Palbociclib", kas nav valsts apmaksāts medikaments. Ik mēnesi zāļu iegādei nepieciešami teju 3000 eiro taču Lilijai šādu līdzekļu nav," vēsta ziedot.lv publicētā informācija.

Tostarp zināms, ka sieviete plāno vērsties ar iesniegumu Nacionālajā veselības dienestā, taču atbilde jāgaida mēnesi, un pozitīvā gadījumā tas tikai daļēji segs nepieciešamos izdevumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:15

Jaunākās diskusijas