Atpakaļ uz nra.lv

Pēc ārstu izmeklējumiem 19 gadus vecai ikšķilietei nācies pamest mācības un darbu

tautaruna.lv 29.novembris 2018, 17:30
 
F64
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt 19 gadus vecajai Alisei, kura cīnās ar smagu slimību.

Alisei no Ikšķiles ir 19 gadi un viņai ir diagnosticēta onkoloģiska saslimšana. Rudenī jauniete iestājās Vidzemes augstskolā, lai studētu komunikāciju un sabiedriskās attiecības.

Alises aizraušanās ir daiļslidošana un treneres darbs, ko viņa veica Ogres daiļslidošanas klubā un bija iecerējusi to turpināt Valmierā paralēli mācībām. Diemžēl mācībām un treneres darbam šobrīd pielikts punkts. Alisei šoruden atklāja ļaundabīgu aknu audzēju.

Pirms kāda laika Alise sajuta kaut ko aizdomīgu labajā paribē. Sākumā viņa domāja, ka tas ir muskuļu sasprindzinājums no treniņu slodzes. Taču ārstu izmeklējumi atklāja, ka tas ko Alise sajuta kā muskuļu sasprindzinājumu ir liels audzējs.

Ārstu konsīlijs nozīmējis mērķterapiju ar medikamentu Nexavar, kas nav valsts apmaksāts medikaments. Šobrīd noskaidrots, ka viena mēneša deva maksā 1949.05, ko Alise ģimene iegādājās paši, taču atlikušiem 11 mēnešiem nepieciešami vēl 21 439.55 eiro.

Ģimene iesniegusi lūgumu individuālai zāļu kompensācijai Nacionālajam veselības dienestam. Atbilde gaidāma mēneša laikā un parasti, pozitīva lēmuma gadījumā, atbalsta apjoms ir 14 228 eiro, kas tikai daļēji sedz gada ārstēšanās izmaksas.

Alisei nepieciešama palīdzība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas