Atpakaļ uz nra.lv

Trīs mēnešu laikā izdziest mātes dzīvība; meita lūdz palīdzību

tautaruna.lv 17.septembris 2018, 16:20
 
Sputnik/Scanpix
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt kādai sievietei no Lielbritānijas repatriēt savu mammu uz Latviju.
Es to sev nepiedotu, ja mammu neatvestu apbedīšanai Latvijā dzimtas kapos Kabiles pusē, līdzās mūsu brālim un vecmāmiņai.

68 gadus vecā Irina vienmēr bijusi atbalsts saviem bērniem, īpaši pēdējos pāris gadus savas meitas ģimenei, kura nesen bija devusies darba gaitās uz Lielbritāniju.

Irina regulāri brauca ciemos un palīdzēja pieskatīt 2 un 3 gadus vecos mazbērnus. Šī gada jūnijā, ciemošanās laikā pie meitas, Irinai parādījās veselības problēmas. Viņa nekavējoties devās pie ārsta, kur atklājās negaidītais - Irinai tika konstatēs aizkuņģa dziedzera vēzis. Prognozes bija ļoti sliktas. Meita Svetlana vēlējās rūpēties par mammu pati un maksimāli būt kopā ar viņu, tādēļ Irina palika Lielbritānijā. 3. septembrī Irinas dzīvība izdzisa.

“Es to sev nepiedotu, ja mammu neatvestu apbedīšanai Latvijā dzimtas kapos Kabiles pusē, līdzās mūsu brālim un vecmāmiņai”, stāsta Svetlana un lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Repatriācijas izmaksas no Lielbritānijas uz Latviju ir ļoti lielas. Daļu summas ģimene apmaksās paši, bet 1000 eiro apmērā lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:59

Jaunākās diskusijas