Atpakaļ uz nra.lv

Dāvis turpina cīņu ar vēzi; svarīga informācija ziedotājiem

tautaruna.lv 23.jūlijs 2018, 19:14
 
facebook.com
Pagājušajā nedēļā sociālajos tīklos ne viens vien dalījās ar ierakstu, kurā lūdza palīdzību Dāvim, kuram šī gada jūlijā atklāts vēzis 4.stadijā. Gan Dāvis, gan viņa sieva Elīza ir ārkārtīgi pateicīgi ikvienam, kuri šajā grūtajā brīdī spēj ģimenei palīdzēt.
Jūlijā Dāvim tika atklāts vēzis 4.stadijā - ļaundabīgi audzēji aknā, kas strauji attīstās un vairojas.

Dāvim Vilcānam ir 35 gadi, viņš ir mīlošs vīrs, dēls un lielisks draugs. Viņam ir veiksmīga karjera - ikdienā strādā par grafisko dizaineri un ļoti mīl savu darbu. Vai atceries Prāta Vētras albumu “7 soļi svaiga gaisa” grafisko noformējumu, tas bija Dāvja darbs. Dāvis ir dzīves mīlētājs ar brīnišķīgu humora izjūtu un oriģinālu, pozitīvu skatījumu uz lietām. Viņš vienmēr ir bijis atbildīgs pret savu veselību, arī gada sākumā veikto asins analīžu rādītāji bija ideāli un par veselības pasliktināšanos nojautas nebija.

Jūlijā Dāvim tika atklāts vēzis 4.stadijā - ļaundabīgi audzēji aknā, kas strauji attīstās un vairojas. Galvenais audzējs ir liels un ārstēšana - ārkārtīgi sarežģīta. Tā izmēra un metastāžu dēļ nav iespējams veikt operāciju, kā arī nav iespējama aknu transplantācija. Latvijā ārstiem trūkst iespēju, kā Dāvim palīdzēt, taču šādos sarežģītos gadījumos iespējas piedāvā Charite klīnika Berlīnē.

Dāvis pēdējo nedēļu ir pavadījis Berlīnes klīnikā, kurā veikti pamatīgi izmeklējumi un nozīmēta efektīvākā ārstēšana. Jau noskaidrots, ka Latvijas budžets šo ārstēšanās metodi neapmaksā. Lai uzsāktu ķīmijterapijas kursu Vācijā, ko, iespējams, vēlāk varēs turpināt Latvijā un paralēli meklētu alternatīvus ārstēšanās veidus (gēnu terapija, klīniskie pētījumi, utt.) ģimenei nepieciešami aptuveni 30’000 eur.

Vien pāris dienu laikā ar līdzcilvēku atbalstu izdevies nepieciešamo summu savākt. "Negribās izklausīties banāli, bet tiešām vārdos nevaram izteikt, cik pateicīgi esam ikkatram atbalstītājam. No sirds priecājamies par katru ziedojumu, labu vārdu, uzmundrinājumu un ieteikumu. Šādos brīžos var just, cik patiesībā mūsu tauta ir labsirdīga un vienota," sociālajā tīklā facebook publicētā ierakstā norāda Dāvis un Elīza.

"Cilvēku atsaucība ir MILZĪGA! Neticami, bet jau šajā īsajā laikā, esam savākuši sākotnēji prasīto summu! Tā mums dos iespēju uzsākt ķīmijterapiju uzreiz, kā Dāvja ķermenis to būs spējīgs uzņemt."

Šobrīd aicinam iepauzēt ar naudas ziedošanu.

"Saprotam, ka palīdzēt gribētāju potenciāls vēl ne tuvu nav izsmelts, bet šobrīd aicinam iepauzēt ar naudas ziedošanu. Šajā brīdī nav pilnīgas skaidrības par tālākajiem soļiem un nepieciešamajām summām. Tas viss ir procesā. Paralēli aktīvi meklējam alternatīvas / modernās ārstēšanās metodes, jo klasiskā ķīmijterapija ir efektīva tikai 15-20% šī vēža tipa un stadijas gadījumā. Kā jau iepriekš minēts, vēzis ir ļoti agresīvs un situācija ir tiešām nopietna.

Tiklīdz būs pilnīgi skaidrs tālākais ārstniecības plāns un konkrētība par nepieciešamajām summām, ģimene sola informēt, vai un kā tiks turpināta ziedojumu vākšana.
Aktuālajai informācijai par ziedojumu vākšanu lūgums sekot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:12

Jaunākās diskusijas