Atpakaļ uz nra.lv

FOTO: Jāņu naktī Gulbene piedzīvojusi postošu vētru

tautaruna.lv 24.jūnijs 2021, 15:15
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Jāņu naktī Vidzemi skāra īpaši spēcīgs pērkona negaiss. Lielo vēja brāzmu dēļ daudzviet iedzīvotāji palika bez elektroapgādes. Sociālajos medijos tika publicētas vairākas fotogrāfijas ar negaisa postījumiem.

Viena no visvairāk cietušajām negaisa vietām bija Gulbene. Kāda vietējā iedzīvotāja sociālajā medijā "Facebook" dalījās ar fotogrāfijām, kurās bija redzami vētras radītie postījumi.

Bildēs ir redzams, ka Gulbenes ielās daudzviet ir krituši koki, kas radījuši ne tikai elektrības pārrāvumus, bet arī aizšķērsojuši brauktuves un sabojājuši ēkas.

Kāda komentētāja ievietoja fotogrāfiju, ka citviet pilsētā brāzmainais vējš ir saskādējis dzīvojamās ēkas jumtu.

Ekrānuzņēmums no Facebook

"bija traki bailīgi, mums pagalmā puķu podi lidoja...," atzina kāda vietējā iedzīvotāja.

"Tas bija briesmīgi, es savā ceturtajā stāvā, kā man rībēja logi, bija sajūta, ka tas vējš sienu ar visiem logiem iepūtīs gultā.Tādu negaisu vēl nebiju redzējusi," komentāros rakstīja kāda sieviete.

Jau vēstīts, ka stiprākās vēja brāzmas, lielākais nokrišņu daudzums un zibeņu skaits, kā arī plašākie elektrolīniju bojājumi Jāņu naktī novēroti valsts austrumu daļā, īpaši Vidzemes austrumos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar AS "Sadales tīkls" operatīvajiem datiem avārijas atslēgumi elektrotīklā reģistrēti galvenokārt Gulbenes un Madonas novadā, arī Alūksnes novadā, Smiltenes novada austrumos, Ogres novada austrumos un Jēkabpils novadā.

Jāņu naktī elektroapgāde vienlaicīgi bija pārtraukta līdz aptuveni 15 tūkstošiem klientu; sešos rītā šo klientu skaits bija sarucis līdz septiņiem tūkstošiem.

Novērojumu stacijās gan stiprākās vēja brāzmas, gan lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Gulbenē - attiecīgi 26 metri sekundē un 37 milimetri. Skrīveros un Priekuļos reģistrētas vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas