Atpakaļ uz nra.lv

FOTO: Rīdzinieki sašutuši par novēroto pilsētā sniega dēļ

tautaruna.lv 3.februāris 2021, 16:00
 
Ekrānuzņēmums/Jānis Jonovs
Biedrības "Pilsēta cilvēkiem" valdes priekšsēdētājs Māris Jonovs mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar saviem novērojumiem par nenovāktajām sniega kupenām Rīgā.

Jonovs dalījies ar paša fiksētiem kadriem, kuros redzamas Rīgas sabiedriskā transporta pieturas trīs dienas pēc snigšanas.

"No Rīgas izved sniegu. No A zonas stāvvietām ap Vecrīgu. Bet pieturās glabājam sniegu, dažviet kupenas gandrīz līdz padusēm. Tādas prioritātes. Un ko nē, ja maksā par kubikmetriem, bet pieturās čakarīgs darbs?"- sašutis ir Jonovs.

Viņš arī paskaidro, ka saskaņā ar noteikumiem, pieturās jābūt notīrītai vismaz 2,5 metrus platai un 25 metrus garai iekāpšanas/izkāpšanas zonai. "Sestdien sasnigušajam, atbilstoši uzturēšanas līgumam bija jābūt notīrītam līdz svētdienas 8.00 rītā. Bet daudzkur vēl trešās dienas vakarā kupenas," uzsver Jonovs.

Kā jau vēstīts, šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ Latvijā būs auksts laiks, prognozē sinoptiķi. Dzestrajam gaisam plūstot pār neaizsalušo jūru, veidosies sniega mākoņi, kas vietām Kurzemē un valsts centrālajā daļā sagādās stipru snigšanu. Brīžiem snigs arī Rīgā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atgādina, ka kāpt uz ledus ir ļoti bīstami, jo grūti izvērtēt ledus stāvokli zem sniega segas - arī lielā salā ledus var būt plāns.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas