Atpakaļ uz nra.lv

Sieviete sašutusi par piedzīvoto aptiekā Rīgā

Viktorija Gabrjuna 13.septembris 2020, 11:18
 
Ilze Zvēra/F64
Kāda sieviete stāsta, ka aptiekā viņai atteica pārdot zāles, kas izrakstītas onkoloģijas slimniekam.
Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka zāles bija izrakstītas viņas mātei, taču veselības stāvokļa dēļ sieviete nespēj pati aiziet pēc tām.

"Rīgā, Juglā, Brīvības gatvē 430, Mēness aptiekā saskārāmies ar nepatīkamu situāciju. Mums atteica pārdot zāles, kuras bija izrakstītas manai mammai, kura ir 2.grupas invalīds sakarā ar onkoloģiju (3. stadija ar metastāzēm). Mums pateica, ka ārste ir uzrakstījusi uz receptes, ka zāles var izņemt tikai mamma pati. Sazvanot ārstu, viņa teica, ka zāles var iznemt jebkurš, jo pati vina aiziet nevar, pēc starošanas un ķīmijas viņai slikti, visu laiku guļ," situāciju skaidroja sieviete.

Tikmēr atbildi snieguši arī aptiekas pārstāvji, kas uzsver, ka zāļu izsniegšanu aptiekā regulē likums.

"Mums ļoti žēl, ka saskārāties ar negatīvu pieredzi zāļu saņemšanā aptiekā. Likumdevējs ir noteicis stingru kārtību e-recepšu apstrādei un zāļu izsniegšanai. Farmaceitam ir pienākums šo kārtību ievērot, pat ja tā
nešķiet taisnīga, pretējā gadījumā farmaceitu var saukt pie administratīvās atbildības, par normatīvajos aktos noteiktās kārtības neievērošanu," teikts aptiekas atbildē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:24

Jaunākās diskusijas