Atpakaļ uz nra.lv

Dobelē mazs bērns izraisa ugunsgrēku

tautaruna.lv 2.aprīlis 2020, 16:45
 
Ekrānšāviņš no video
Ugunsgrēku izraisījusi mazgadīga bērna spēlēšanās ar uguni daudzdzīvokļu namā Dobelē. Lai arī kā vecāki bija cietušies slēpt no atvases šķiltavas un citus bīstamus priekšmetus, bērns tomēr tika pie aizliegtā un nejauši aizdedzināja matraci, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Apkvēpušas sienas un griesti, sadegušas mēbeles, elektroierīces un sadzīves mantas. Postaža, kas izcēlās šajā dzīvoklī nama otrajā stāvā, iedzina tās iemītniekus - ģimeni ar trim mazgadīgiem bērniem - patiešām neapskaužamā situācijā.

Šobrīd saimei jāmīt sociālajos dzīvokļos un jāmeklē līdzekļi mājokļa remontam. Bet kāds tad ir ugunsgrēka iemesls? Izrādās, kamēr vecāki bijuši darbā, pieskatīt viņu atvases uzticēts vecmammai, taču acīmredzot, uz mirkli pazūdot no pensionāres redzesloka, viens no bērniem atrada šķiltavas un izdomāja paspēlēties ar uguni.

“Cik bērns pats atzina, ka paņēmis no skapja, vienreiz mēģinājis, tad nodzēsis, tad aizdedzies vēlreiz un tad vairs nevarējis nodzēst. Mājās atradās vecmamma un trīs bērni. Tā kā tagad tā situācija ir tāda, kā ir, mēs nevaram atļauties kavēt darbu, tāpēc tika piesaistīta vecmamma,” stāsta dzīvokļa saimnieks Elvijs.

Elvija ģimene par ugunsdrošību savās mājās tiešām rūpējās. Dzīvoklī bija uzstādīts arī dūmu detektors. Tieši šai iekārtai nekavējoties nostrādājot, par postažu tika informēti kaimiņi, kas uzreiz mētās palīgā un arī izsauca ugunsdzēsējus.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas