Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Talseniekam savā mežā nākas noskatīties uz briesmīgu skatu

Viktorija Gabrjuna 21.februāris 2020, 20:45
 
Ekrānšāviņš no video
Talsenieks Aivars ir meža īpašnieks – teritorija atrodas netālu no Talsu pilsētas robežas. Regulāri veicot egļu audzes sakopšanas darbus, Aivara acu priekšā katru reizi paveras skarbs skats, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
“Ir piesārņots. Pilns mežs. Atkritumi ir vismaz 100 metru rādiusā. Kā vējš nes, tā viss ir pilns. Putni droši vien un vējš,” situāciju mežā ieskicē teritorijas saimnieks.

Kā izrādās, līdzās Aivara īpašumam ierīkots iespaidīgs atkritumu poligons.

''Ir redzams, ka žogs ir mazs, viss lido pāri mežā iekšā. Kārtots, tīrīts… Neesmu redzējis, ka te kāds kārto, tīra. Tā te ir jau, kamēr tā izgāztuve darbojas. Šo mēs vienkārši nespējam satīrīt," pauž Aivars.

Lai atbrīvotu savu mežu no apjomīgā atkritumu sloga, Aivaram būtu jāpamet darbs un jāpārceļas uz dzīvi mežā. Tieši tik piesārņots ir atkritumu poligona tuvumā esošais mežs. Tomēr egļu audzes saimnieks uzskata, ka atbildību ir jāuzņemas tieši kaimiņiem.


“Viņi noteikti zina. Gan jau kāds ir redzējis. Tas nav noslēpjams, tas viss ir redzams. Pirmkārt, ir redzams, ka tā izgāztuve ir pārslogota, pārpildīta, ka šī kaudze ir liela, augsta, tāpēc nāk šajā mežā visi tie atkritumi. Vajadzētu vākt kādam, savākt arī. Izgāztuves darbiniekiem,” uzsver Aivars.


Drīz vien poligonā ierodas vairākām pašvaldībām piederošā uzņēmuma SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “Piejūra” direktors, kurš rūpes par izgāztuvi uzņēmies kopš pērnā gada pavasara. Poligona jaunais saimnieks veļ vainu uz iepriekšējo vadību, kura atkritumu izgāztuvē esot sastrādājusi lielu šmuci.

“Tāpēc arī 2019. gada novembrī es atlaidu iepriekšējo poligona vadītāju no darba. Tika pieņemts jaunais, ar kuru tika izstrādāta preventīvi sakārtošanas darbi, pie kā mēs šobrīd pieturamies un ejam. Jā, tieši tā, iepriekšējā vadība, es uzskatu, ka diezgan slikti attiecās pret vides jautājumiem poligonā,” uzskata uzņēmuma jaunais direktors Ēriks Zaporožecs.

Jaunais rīcības plāns paredzot ne tikai sakopt poligonu, bet arī apkārt esošos piedrazotos īpašumus - gan privātos, gan arī “Latvijas Valsts mežiem” piederošos.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas