Atpakaļ uz nra.lv

Sieviete speciāli izraisa sprādzienu mājā Rīgā

Baiba Puriņa 13.februāris 2020, 15:38
 
Ekrānuzņēmums no video/Degpunktā
Astoņas stundas – tik ilgi ugunsdzēsēji strādāja Rīgā, Tallinas ielā, līdz pabeidza eksplozijas un ugunsgrēka seku likvidāciju, kas naktī izcēlās kādā daudzdzīvokļu namā. Ugunsgrēka iemesls ir visai neparasts - tas sācies ar eksploziju, kas bijusi domāta kā sveiciens tiesu izpildītājiem, vēsta raidījums "Degpunktā".

Nakts vidū gandrīz vienlaikus glābšanas dienesta dežūrdaļā atskanēja vairāki zvani no satrauktiem Tallinas ielas iedzīvotājiem, kuri ziņoja par ugunsgrēku kādā mājā. Turklāt zvanītāji norādīja, ka pirms uzliesmojuma bijis dzirdams spēcīgs troksnis, līdzīgs jaudīgai eksplozijai.

Uguns liesmas plosījušas divstāvu daudzdzīvokļu koka mājā, 3B namā, kas atradies iekšpagalmā. Ugunsdzēsēji bloķējuši automašīnu un gājēju kustību Tallinas un Miera ielas apkaimē, pieslēgušies pie tuvākajiem hidrantiem, izritinājuši šļūtenes un devušies degošajā ēkā. Pie nama glābējus sagaidījuši daži iemītnieki, kuri evakuējušies pašu spēkiem, un vēlāk noskaidrojies, ka cilvēki par mata tiesu paglābušies no traģēdijas.

Glābēji vairākās stundas cīnījušies ar postažu, situāciju apgrūtinājis arī tas, ka uguns plosījusies vairākās grūti sasniedzamās vietās, piemēram, starpstāvu pārsegumos, un, lai tiktu līdz perēklim, ugunsdzēsējiem bija jālauž nama konstrukcijas. Diemžēl dzīvokļu pārmeklēšanas laikā nama pirmajā stāvā glābēji atrada bojāgājušo - cienījama vecuma sievieti. Viņas ķermenis gulējis virtuvē.

“Viņa šodien piespiedu kārtā bija jāizliek no dzīvokļa. Viņa jau iepriekš draudēja visu aizdedzināt. To viņa ir izdarījusi un pati aizgājusi mūžībā. Izskanēja versija, ka viņa nebija gaidījusi, ka sprāgs. Viņai bija krāsns un gāzes apkure. Viņa atvēra vaļā plīts riņķus un, visticamāk, atvēra krāsni. Eksplozija viņu aizsvieda. Teica, ka viņa gulējusi uz muguras. Vārdu sakot - briesmīgi,” raidījumam "Degpunktā" stāsta vietējā iedzīvotāja.

Vai bojāgājušajai tiešām bija vēlme noslēgt rēķinus ar dzīvi, vai arī notikušais ir nejaušība un sieviete plānojusi tikai izraisīt ugunsgrēku - visticamāk, atbildi uz šo jautājumu vairs neatradīs neviens. Taču viens ir skaidrs, ka šādā veidā zem tiesu izpildītāju lupas nokļuvusī kundze pārgalvīgi riskējusi ar pārējo iedzīvotāju dzīvībām un īpašumu. Pati māja postažā cietusi tik pamatīgi, ka, visticamāk, tiks nojaukta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas