Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Ziepniekkalna mežiņā paveras briesmīga aina

tautaruna.lv 24.janvāris 2020, 15:47
 
Ekrānšāviņš no video
Rīdzinieks Juris, pastaigājoties pa Ziepniekkalnu, vienā no mežiņiem pie Staburaga ielas atradis izmestu kapakmeni, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Nokļūstot Jura norādītās vietas tuvumā, jau pēc dažiem soļiem kļūst skaidrs, ka šī ir viena no piedrazotākajām vietām Rīgā.

Pavisam netālu atrodas Ziepniekkalnu kapi. Pārzine “Bez Tabu” apstiprina, ka uz piemiņas plāksnes minētā persona patiešām guldīta šīs kapsētas zemes klēpī.

Atrast meklētās personas atdusas vietu gan neizdodas, taču kapu pārzine vēlāk jau piebilst, ka līdzās nesen apglabāts vēl viens cilvēks, iespējams, radinieks. Iekārtojot kapu kopiņu, acīmredzot paši vai arī kādam uzticēts atbrīvoties no vecā pieminekļa.

Tikmēr Staburaga ielas iedzīvotāji atklāj, ka netālu esošajā mežiņā mēdz uzturēties cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas. Turpat arī esot vairākas dārza būdiņas.

Mežiņa vienā malā atrodas betona mūris, aiz kura ir leģendārā kosmētikas ražotāja “Dzintars” fabrika. Tikmēr šaipus sētai savu “ražotni” iekārtojuši elektrības kabeļu dedzinātāji.

"Šis ir viens no mūsu sāpju bērniem, jo ap “Dzintara” ēku - Māla iela, Kazdangas iela, Ozolciema iela - ir nomaļas teritorijas. Gadiem ritot, diemžēl negodprātīgi iedzīvotāji sākuši izmest arī savus atkritumus. Pērn mēs no turienes izvedām aptuveni 800 riepu un aptuveni 1700 kubikmetru visādu sadzīves atkritumu, " pauž Inese Meiere, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas pārstāve.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis atzīst, ka pērnajā rudenī kārtības sargiem Ziepniekkalnā izdevies pieķert likumpārkāpuma brīdī kādu autovadītāju, kurš izgāza būvgružu kravu.

Tikmēr Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas pārstāve gan akcentē, ka pavasarī paredzēts šo mežiņu Ziepniekkalnā sakopt un labiekārtot.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas