Atpakaļ uz nra.lv

"Seniorus - miskastēs?" Cilvēkus satrauc redzētais sabiedriskā transporta pieturās Rīgā

tautaruna.lv 15.janvāris 2020, 15:12
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Pilsēta cilvēkam
Soctīklos daudzus satraucis novērotais galvaspilsētas sabiedriskā transporta pieturās, kur nav uzstādīti soli un vecāka gadagājuma cilvēki ir spiesti sēdēt uz betona atkritumu tvertņu malām.

Sociālajā vietnē Facebook izveidotais konts "Pilsēta cilvēkiem" publicējis attēlus, kuros redzams, ka vairākās Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās trūkst solu un nojumju. Kā norāda ieraksta autors, lai pilsētvide būtu ērta un pievilcīga visiem, ir jādomā no vecāka gadagājuma cilvēka skatpunkta un tas attiecas gan uz drošu un ērtu pārvietošanos, gan uz komfortablu sēdēšanu.

"Diemžēl Rīgas centrā un apkaimēs itin bieži pat vairāku kvartālu garumā var nebūt soliņu, par pieturvietu nojumēm pat nerunājot. Ja cilvēkam spēka gados tā nav problēma, bērnam komfortabla ir ikviena vieta, kur apsēsties, tad senioram vai cilvēkam ar kustību traucējumiem iespēja ērti apsēsties ir sevišķi svarīga," norādīts ierakstā.

"Tā nu seniori un cilvēki ar kustību traucējumiem lielākoties izlīdzas kā nu var - balstoties pret kruķiem, spieķiem, tādējādi cenšoties atvieglot stāvēšanu. Bet tie, kuriem ir jau pavisam grūti, Rīgā neatliek nekas cits, kā apsēsties uz atkritumu kastes," sašutumu neslēpj autors.

Tāpat ieraksta autors norāda, ka šis, visticamāk, nav stāsts par finansējuma trūkumu, bet gan par cilvēcīgas attieksmes trūkumu.

Komentāros daudzi norāda, ka līdzīga problēma ir arī daudzās citās pilsētās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas