Atpakaļ uz nra.lv

FOTO! Autovadītājs atgādina, kādēļ šoferiem noderētu vienmēr līdzi vadāt mērlenti

Lelde Veinberga 16.decembris 2019, 21:22
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Auto novietošana pilsētā var būt diezgan piņķerīga, taču iespraukties brīvā autostāvvietā galvassāpes rada ne tikai lielais automašīnu skaits, bet arī noteikumi, kurus var piemirst autovadītāji, bet policisti nekad. Kaspars novērojis šādu situāciju Rīgā, tādēļ aicina šoferīšus būt zinošākiem, kur auto atļauts novietot, kā arī par sliktu nenāks, ja salonā atradīsies arī piecu metru mērlente.

"Ja tu domā, ka viss ir kārtībā - tā šķiet tikai tev! Stāsts par to, ka katram autovadītājam līdzi ir jāvadā ne tikai aptieciņa, atstarojošā veste, ugunsdzēšamais aparāts, avārijas trīsstūris, saskaņotais paziņojums, bet arī 5m gara mērlente!

Tā nu Rīgas saimnieka Būrova kalpi cītīgi soda tos kas kļūdījās par dažiem centimetriem. Šim „VW Golf” pietrūka labi ja 50 cm, lai nekļūtu par burlaku upuri. Atgādinu, ka auto ir jānoparko 5m līdz krustojuma apaļojuma sākumam ! Te nu prātā nāk senas dziesmas vārdi- „Pie mums Rīgā dzīve grūta, dārga....”," saka Kaspars, kurš autovadītāju zināšanai arī publicējis ceļu satiksmes noteikumu punktus par apstāšanos un stāvēšanu.

Aizliegts apstāties un stāvēt:
135.5. uz gājēju pārejām, vietās, kur brauktuvi šķērso velosipēdu ceļš un tuvāk par 5 m no tām;

135.6. brauktuvju krustošanās vietā un tuvāk par 5 m no šķērsojamās vai šķērsotās brauktuves malas, izņemot apstāšanos un stāvēšanu pretim sānceļam trīsvirzienu krustojumā, kur ir nepārtraukta 920. vai 921.ceļa apzīmējuma līnija vai sadalošā josla. Šajā apakšpunktā minētās prasības neattiecas uz vietām, kur uz brauktuves izbrauc no blakusteritorijas (pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma u.tml.).

Ekrānuzņēmums no Facebook

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas