Atpakaļ uz nra.lv

"Mani tas ļoti aizvaino!"; pircējs sašutis par darbinieku valsts valodas zināšanām

tautaruna.lv 3.decembris 2019, 17:48
 
Pixabay
Kādam pircējām radušās skumjas pārdomas par to, ka lielveikalā Latvijā darbinieki neprot valsts valodu. Tā vietā viņi pat pagriežoties un aizejot, neapkalpojot klientu.

“Vienmēr kad iepērkos Daugavpils veikalā “Depo”, man kā latvietim ir sajūta, ka esmu Maskavas veikalā. Pirmais, ko dzirdu no darbiniekiem, ir “Добрый день! Чем я могу помочь?” (Labdien! Kā varu palīdzēt?).

Mani tas ļoti aizvaino! Tie cilvēki Latvijā nedzīvo no vakardienas, bet gan visu savu mūžu. Vai tiešām nevar valodu iemācīties?

Ir tādi darbinieki, kuriem, kad aizrādi, ka vajadzētu runāt valsts valodā, vienkārši pagriežas un aiziet projām. Citi veikala darbinieki pat nesaprot, ko viņiem jautā. Ziniet, sajūta ir pazemojoša!” Bez Tabu Sūdzību dēlī raksta Jānis.

Valsts valodas lietošanas kārtību valsts un pašvaldību iestādēs, kā arī privātās iestādēs, organizācijās, uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās) regulē Valsts valodas likums.

Darba devējam ir tiesības noteikt valsts valodas prasmes līmeni un pakāpi saviem darbiniekiem saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:19

Jaunākās diskusijas