Atpakaļ uz nra.lv

Operēts vīrietis, kura smadzenēs 15 gadus dzīvojis tārps

tautaruna.lv 6.novembris 2019, 3:01
 
pixabay
Ķīnā Vangam Lī no galvas izņemts 12 centimetrus garš lentenis, kas lēnām ēdis vīrieša smadzenes 15 gadus, vēsta tabloīds The Mirror.

2007. gadā vīrietim sākusi pasliktināties veselība. Viņš devies pie vairākiem speciālistiem. Meklējot iemeslus veselības problēmām, vīrietim pat diognosticēts ļaundabīgs smadzeņu audzējs.

Vīrieša veselības stāvoklis turpināja pasliktināties un viņš sāka piedzīvot krampjus un samaņas zudumus. 2018. gadā ārsti atklāja, ka vīrieša smadzenēs dzīvo lentenis. No sākuma ārsti ieteica pret parazītu cīnīties ar procedūras palīdzību, jo ķirurģiska iejaukšanās bijusi riskanta.

Diemžēl lentenis turpinājis dzīvot Vanga galvā un vīrietis tomēr gūlies uz operāciju galda, lai to pilnībā izņemtu. Pēc divu stundu operācijas no vīrieša galvas ārsti izņēma parazītu, kas parasti sastopams kaķu un suņu zarnās, taču ļoti reti to iegūst cilvēki.

Ārsts vietējiem medijiem norādījis, ka operācija bijusi ļoti riskanta: "Lentenis kustējās viņa smadzenēs un mums tas bija jāizņem pilnībā, jo atstātas tā daļas varēja atsākt augt." Ārsti uzsver, ka cilvēkiem jābūt uzmanīgākiem, gatavojot vardes, gliemežus un čūskas. Tāpat nedrīkst dzert ūdeni no atklātām ūdenstilpēm, ja vien tas nav iepriekš vārīts.

Šobrīd Vangs atkopjas pēc pārciestās operācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:33

Jaunākās diskusijas