Atpakaļ uz nra.lv

Māte Dreiliņos bez brīdinājuma dzīvoklī atstāj mazo meitu; ierodas policija

tautaruna.lv 31.oktobris 2019, 13:48
 
Rīgas pašvaldības policija
Svētdien, 27.oktobrī, pulksten 20.51 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz Dreiliņiem, kur bērna māte esot bez brīdinājuma devusies prom no mājām, atstājot bez uzraudzības savu gadu veco meitu.

Dzīvoklī esošie radinieki par notiekošo bijuši nepatīkami pārsteigti un, ņemot vērā, ka iepriekš esot bijušas līdzīgas situācijas, nolēmuši ziņot policijai. Apstākļu pārbaudīšanai uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes autopatruļa.

Likumsargi norādītajā dzīvoklī sastapa izsaucēju. Sieviete pastāstīja, ka atnākusi ciemos pie māsām un brāļiem. Jaunākajai māsai ir pašai sava atvase. Notikuma dienā viņa dzīvoklī ar draugiem lietojusi alkoholu, pēc kā bez brīdinājuma aizgājusi prom. Izsaucēja apgalvoja, ka viņa periodiski ir spiesta uzņemties rūpes par māsas meitu, jo bērns netiekot pienācīgi aprūpēts. Tāpat viņa apgalvoja, ka jau iepriekš konsultējusies ar bāriņtiesu par iespējām uzņemties oficiāli aizgādību pār mazo radinieci.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kas pārliecinājās par bērna veselības stāvokli.

Pēc pārdesmit minūtēm bērna māte atgriezās dzīvoklī. Sieviete skaidroja, ka bērnu uz neilgu laiku atstājusi vienam no brāļiem. Izsaucēja, iejaucoties sarunā, uzreiz aizrādīja māsai, ka brālim bērns esot atstāts bez viņa piekrišanas. Lai arī viņi dzīvo vienā dzīvoklī, katram esot savi pienākumi un darīšanas. Tāpat tika aizrādīts par regulāro alkohola lietošanu atvases klātbūtnē.

Savukārt bērna māte pārmetumus noraidīja, paskaidrojot, ka viņai ar vecāko māsu ir ieilgušas nesaskaņas. Iemesls tam esot nekustamais īpašums un tā turpmākā izmantošana. Jaunā māmiņa paskaidroja, ka notikuma dienā pie viņas atnākusi draudzene, kura kļuvusi pilngadīga. Ciemošanās laikā abas iedzērušas alkoholisko dzērienu, pēc kā viņa draudzeni pavadījusi līdz taksometram.

Bērna mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir nepilnas promiles reibumā. Lai arī konstatēts neliels alkohola reibums, nekas neliecināja, ka viņa nespētu parūpēties par savu atvasi.

Ņemot vērā, ka dzīvoklis bija kopts un kārtīgs un notikumā iesaistītās personas apliecināja, ka līdz māsas pilnīgai atžirgšanai pieskatīs viņas atvasi, nolemts bērnu atstāt dzīvesvietā. Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Vienlaikus situāciju aicināts risināt ar bāriņtiesas palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas