Atpakaļ uz nra.lv

Izdodas apturēt neadekvātu šoferi; likumsargi ar aicinājumu vēršas pie līdzcilvēkiem

Rita Lazda 10.oktobris 2019, 16:30
 
Valsts policija
Kāds autovadītājs Kokneses pusē pamanījis uz ceļa šoferi, kurš pie auto stūres uzvedies pagalam neadekvāti. Nekavējoties par to ziņots likumsargiem, un, iespējams, šī iemesla dēļ izdevies izvairīties no nelaimes.

"8. oktobrī ap pulksten 14.15 braucot pa ceļu A-6 no Rīgas uz Daugavpili, pirms Kokneses uz tilta pār Pērses upi, man par mata tiesu izdevās izvairīties no frontālas sadursmes ar pretī braucošo automašīnu Hyundai, kurš uz ceļa uzvedās pilnīgi neadekvāti - iebrauca pretējā braukšanas joslā, gandrīz nonesa ceļmalas barjeru, tad atgriezās savā joslā. Kad man izdevās izvairīties no sadursmes un šķērsot tiltu, spogulī redzēju , ka minētais autovadītājs uz ceļa turpina uzvesties neadekvāti. Apgriezos un sekoju Hyundai vadītājam, lai piefiksētu reģistrācijas numuru. Par situāciju uz ceļa, pa kuru tajā laikā notika intensīva kustība, informēju Valsts policijas dežūrdaļu, kuras darbiniece ļoti operatīvi, bez liekiem jautājumiem noreaģēja, nododot informāciju Ceļu policijas patruļai, kuras ekipāža arī atradās tajā ceļa posmā. Iespējamais dzērājšoferis faktiski jau pēc 5 minūtēm tika profesionāli "noņemts no trases" pirms Aizkraukles. Pavērojot aizturēšanu no malas, varēju secināt, ka Hyundai autovadītājs tiešām pie stūres atradās stiprā reibuma stāvoklī. Uzskatu, ka minētie Valsts policijas darbinieki pelnījuši pateicību. Veiksmīgu turpmāko dienestu viņiem," atstāstot notikušo vēsta cilvēks, kurš par autovadītāju ziņojis likumsargime.

Kā norāda policija, tad apturētais "Hyundai" vadītājs transportlīdzekli patiešām bija vadījis pamatīgā kunga prātā, proti, 3,1 promiļu lielā alkohola reibumā.

Runājot par konkrēto gadījumu policijas pārstāvji uzsver, ka šis ir viens no piemēriem, kādēļ brīžos, kad nepieciešama tūlītēja policijas palīdzība, ir jāzvana uz Valsts policijas palīdzības tālruni- 110.
"Vēstules rakstīšana sociālajos tīklos ne tikai aizņem ilgāku laiku, bet arī par vismaz vienu soli un vairākām minūtēm vai pat stundām paildzina informācijas nokļūšanu pie policijas ekipāžas!"
"Mēs labprāt jums sniedzam atbalstu un atbildam uz jums interesējošajiem jaunājumiem sociālo tīklu vēstulēs, taču gadījumos, kad saprotat - palīdzība ir nepieciešama tieši tagad un tūlīt, nekavējoties jāzvana 110, nevis jāver vaļā sociālo tīklu aplikācijas! Šāda rīcība var glābt kāda dzīvību," atgādina likumsargi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas