Atpakaļ uz nra.lv

Sieviete velta nopietnas apsūdzības "ātrajiem"; mediķi izklāsta patieso situāciju

tautaruna.lv 8.oktobris 2019, 10:14
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Aizvadītās nedēļas nogalē kāda sieviete sociālajā tīklā facebook publicējusi ierakstu, kurā viņa informē, ka meklē aculieciniekus ceļu satiksmes negadījumam Babītes stacijas rajonā. Ierakstā arī izklāstīts, ka negadījuma nopietni cietis bērns un cita starpā veltītas nopietnas apsūdzības ātrās palīdzības brigādes mediķiem.

"Ierakstā dienestam tika izvirzītas nopietnas apsūdzības - “ātrā palīdzība par negadījumu neziņoja policijai”, “viņi nefiksēja izsaukumu”, “policija ir šokā, ka netika informēti” un citi apgalvojumi, liekot lasītājam domāt, ka tādēļ varētu būt kavēts policijas darbs, apstākļu noskaidrošana un vainīgā atrašana. Ļoti daudzās un dažādās emociju zīmes ierakstā liecināja par milzīgu sašutumu, dusmām, niknumu par dienesta rīcību un, pēc komentāriem spriežot, šādas pat emocijas tas raisīja arī daudziem tūkstošiem ziņas lasītāju," savā publikācijā norāda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi.

"Šī ziņa guva lielu rezonansi - ar to dalījās vairāk nekā septiņi tūkstoši cilvēku, komentāru skaits sasniedza 500, teju katrs otrais lasītājs vietnē Facebook vainoja un apsūdzēja mūsu mediķus. Taču neviens no izteiktiem pārmetumiem un apgalvojumiem par dienesta rīcību nebija patiess. Dienesta mediķi vienmēr ziņo Valsts policijai par CSN. To paredz mūsu procedūras, to zina un ievēro ikviens dienestā. Arī šajā gadījumā policijai tika ziņots nekavējoties, vēl vairāk - policijas ekipāža atradās negadījuma vietā un veica savu darbu," uzsver NMPD.

"Dienestā zvanu saņēmām īsi pēc pulksten pusē astoņiem vakarā. Uzreiz par notikumu tika ziņots policijai. Reanimācijas brigāde negadījuma vietā ieradās 12 minūšu laikā, traucoties ar sirēnām un bākugunīm. Ļoti operatīvi, apmēram 20 minūšu laikā, mediķi sniedza visu nepieciešamo palīdzību zēnam negadījuma vietā un tad steidzās uz slimnīcu. Pa ceļam brigādes vadītājs sazinājās ar slimnīcu, lai brīdinātu, ka pie viņiem vedam cietušu bērnu ar politraumu, lai slimnīca nekavējoties būtu gatava pārņemt palīdzības sniegšanu."

Tāpat mediķi arī uzsver, ka kļūdas ir jāatzīst, ja tādas ir bijušas. "Bet šis stāsts nav par dienesta vai mūsu mediķu kļūdām - tādas šajā notikumā nebija. Šis stāsts ir par to, cik viegli var ievainot citus ar nepārbaudītu informāciju, cik viegli var tīši vai reizēm pat negribot manipulēt ar citu cilvēku domām un emocijām, cik viegli ir atrast ‘bez vainas vainīgo’... Šis stāsts ir par mūsu katra atbildību par ziņām, ko ievietojam sociālajos medijos un ar kurām ikdienā dalāmies."

"Mēs saprotam, ka minētais ieraksts bija tapis emocijās - pārsteidzīga rīcība, nenoskaidrojot situāciju. Pēc dienesta iesaistīšanās, saprotot kļūdīšanos, autore ierakstu dzēsa. Bet vairāk nekā diennakti tas bija ceļojis sociālajos tīklos, izraisot lielu sašutumu sabiedrībā par dienesta darbu. Lai gan ziņa vairs nav pieejama, mūsu darbinieki vēl aizvien jūtas nepatiesi vainoti un saņēmuši sabiedrības nosodījumu par godprātīgi un atbildīgi darītu darbu. Tas grauj arī sabiedrības uzticēšanos ārkārtas dienestam."

"Arī šis ir emocionāls ieraksts, jo arī mūsu cilvēkiem sāp..
Mēs novēlam zēnam atveseļošanos! Mēs ticam, ka policijai izdosies noskaidrot notikušā apstākļus un iesaistītos negadījumā. Vienlaikus mēs vēlamies aicināt ikvienu - ja ir kādi notikumi vai informācija, kas liek domāt, ka dienests iespējams nav veicis savus pienākumus godam, vienmēr ir iespēja to pavaicāt mums. Kā ērtāk - tepat Facebook, rakstot e-pastā nmpd@nmpd.gov.lv vai piezvanot uz dienestu pa tālruni 67337750."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas