Atpakaļ uz nra.lv

Diemžēl nākas slēgt pirmo labdarības kafijas namiņu "Kurts"

Lelde Veinberga 25.septembris 2019, 17:41
 
KURTS c o f f e e/Facebook
"Lai gan rīt Kurtiņam ir vārda dieniņa - teikšu godīgi kā nu ir.... svētku sajūta ir 0," ierakstu Facebook iesāk kafijas namiņa "Kurts" veidotāji Ketija un Ēriks Karlsoni, kuri nolēmuši namiņu slēgt.

"Diemžēl, kafijas biznesiņam neiet labi un jau vairākus mēnešus atkal nākas piemaksāt no ģimenes budžeta. Un tam, kam bija jābūt par palīgu, atspērienu un atbalstu - ir tikai nasta.

Ar oktobra vidu pārtrauks darbību KURTA 1. kafijas namiņš Kr.Barona ielā 78a
Šis man pašai bija ļoti mīļš namiņš. Te pagājušogad teju katru rītu gājām ar Kurtu brokastīs. Tur vienmēr stāvēja Kurta brokastu pārslas un vienmēr bija alternatīvais piens un man rīta kafija.

Tomēr ikdiena - nav viegla. Mums ar vīru katram ir savs darbs, 3 bērni un kafijas namiņi prasa daudz enerģiju. Nē, tā nav padošanās. Mēs cītīgi spītēsim tālāk, paliek - pie Vērmanes dārza un pie Pulvertorņa! Bet viegli nav, nāk ziema un kafijas dzērāji krietni sarūk. [...]" vēsta ieraksts sociālajos tīklos.

Jau vēstīts, ka vecāki atvēra vairākus kafijas namiņus Rīgā, lai palīdzētu mazajam Kurtam, kurš sirgst ar neārstējamu slimību. Kurts nu jau ir 8 gadus liels. Tomēr savos astoņos gados Kurts nerunā, nestaigā un nekomunicē. "Man nav tās iespējas saklausīt vai saprast kurā brīdī gribas padzerties, paēst vai kā viņš šodien jūtas. Mūsu uzdevums - nodrošināt maksimāli labus dzīves apstākļus, sniegt daudz mīlestības un rūpēties, lai ikdienā būtu ne tikai aizvests uz skoliņu, bet vēl uz masāžu, vingrošanu un baseinu. Tā ir mūsu ikdiena. Mēs neesam trūcīgi, mēs neprasam ziedojumus, bet neskatoties uz to cik daudz mēs strādājam - atbalsts nepieciešams arī mums. Kurta kafejnīcas mērķis ir nevis nodrošināt ģimeni, bet Kurtu - radīt iespēju Kurtam turpināt meklēt izskaidrojumus savam veselības stāvoklim, turpināt rehabilitācijas un veidot uzkrājumu nākotnei. Ar cerību, ka reiz būs zāles arī viņa epilepsijas paveidam," raksta puisēna vecāki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:01

Jaunākās diskusijas