Atpakaļ uz nra.lv

Grūtību mākta veikalniece lombardā ieķīlā ārkārtīgi dārgu klienta gredzenu

tautaruna.lv 25.septembris 2019, 13:37
 
pixabay.com
Vakar, 24. septembrī, Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu juvelierizstrādājumu veikalu Rīgas centrā, kur tā darbiniece nezināmu iemeslu dēļ nevēlas atgriezt klientam viņa gredzenu.
Ierodoties notikuma vietā, likumsargi sāka skaidrot notikušā apstākļus. Izrādās, ka šī gada augustā vīrietis, kurš izsauca policiju, juvelierizstrādājumu veikalā uz apkopi bija nodevis trīs gredzenus. Divus no tiem vīrietis dabūjis atpakaļ, taču trešo veikala darbiniece viņam nav atgriezusi, aizbildinoties ar dažādām atrunām. Sapratis, ka savu vērtīgo gredzenu, kas maksā aptuveni 6 500 eiro, neatgūs, vīrietis pēc palīdzības piezvanījis policijai.

Likumsargi abas iesaistītās personas - vīrieti un veikala darbinieci - nogādāja policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai. Sieviete policistiem un cietušajam vīrietim atzinās, ka viņai ir finansiālas problēmas, tāpēc gredzenu ieķīlājusi lombardā. Noskaidrojot lombarda adresi, Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki devās uz to un atguva vīrieša gredzenu.

Ņemot vērā notikušo, pret sievieti ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179. panta pirmās daļas, proti, par svešas mantas piesavināšanos. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vakar sievietei tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:24

Jaunākās diskusijas