Atpakaļ uz nra.lv

Uz kruīza kuģa arestē sirmgalvju pāri ar miljons mārciņu vērtu kokaīnu

tautaruna.lv 22.septembris 2019, 20:05
 
AP / Scanpix / LETA
Briti Rodžers un Sjū Klārki šonedēļ bija spiesti stāties Portugāles tiesas priekšā. Pāri arestēja uz luksusa kruīza kuģa ar miljons mārciņu vērtu kokaīnu.

Sirmgalvji gan apgalvo, ka vainīgs ir kāds noslēpumains jamaikiešu biznesmenis vārdā Lī. 72 gadus veco Rodžeru un viņa 71 gadu veco sievu Sjū pagājušā gada decembrī pieķēra ar deviņiem kilogramiem narkotiku, vēsta "Daily Mirror".

Tiesas publiskotie materiāli parāda, ka Rodžers policijai stāstījis par mistisku uzņēmēju no Jamaikas, kurš apmaksājis pāra vairāk nekā 6 000 mārciņu vērto kruīzu. Rodžers apgalvo, ka vīrietis viņam ar starpnieka palīdzību iedevis tukšu čemodānu un lūdzis iegādāties eksotiskus augļus, ko pārdot Lielbritānijā.

Portugāles policija Klārkus arestēja, kad kruīza kuģis piestāja Lisabonas krastā. Četru pāra čemodānu oderēs tika atrasts kokaīns.

Klārki līdz tiesai atrodas atsevišķos Portugāles cietumos. Viņiem draud līdz pat 12 gadu ilgs cietumsods par narkotiku pārvadāšanu. Tiesas materiāli atklāj, ka pāris ikdienā spēlē golfu un tiekas ar draugiem, taču ļoti bieži dodas dārgos kruīzos uz eksotiskām valstīm.

Izmeklētāji aprēķinājuši, ka Klārku kruīzi divu gadu laikā izmaksājuši teju 18 000 mārciņu, kamēr pāra ienākumi pēc īres nomaksas ir aptuveni 885 mārciņas mēnesī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas