Atpakaļ uz nra.lv

"Kas notiek? Tas taču pieejams arī maziem bērniem!"; vietējo pārsteidz prece veikalā

tautaruna.lv 11.augusts 2019, 13:00
 
Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency
Kāds tukumnieks paudis sasutumu par vietējā veikalā nopērkamo preci jeb tās šokējošo marķējumu.

Tukumnieks portālam Skaties .lv ziņo par veikalā nopērkamo minerālūdeni, uz kura spilgtiem burtiem rakstīts "Pēc seksa". Iedzīvotājs pauž neizpratni, kā var pārdot preci ar tādu uzrakstu, ko var iegādāties arī bērni.

”Esmu šokā! Vai ūdens pudele tiešām ir īstā vieta, kur ko tādu rakstīt? Mēs ar mājiniekiem esam šokā,” tā portālam norāda Mairis. Vīrietis uzskata, ka tas būtu jānovieto citas kategorijas plauktos, kur nav tik brīvi pieejams nepilngadīgajiem.

Likums nosaka, ka preču ražotājam informācijas nodrošināšanai par preci ir noteikti vairāki nosacījumi. Tie ir iekļauti Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 17.panta 1.daļā: "Ražotāja, tā pilnvarotā pārstāvja, pārdevēja vai pakalpojuma sniedzēja pienākums ir iepazīstināt patērētāju ar patiesu un pilnīgu informāciju par piedāvātās preces vai pakalpojuma kvalitāti, drošumu, cenu, garantiju un garantijas remonta iespējām, lietošanas noteikumiem; ražotāja, pārdevēja vai pakalpojuma sniedzēja nosaukumu (firmu), vārdu, uzvārdu un adresi, norādot to marķējumā, pievienotajā lietošanas pamācībā, tehniskajā pasē vai citādā rakstveida informācijā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:37

Jaunākās diskusijas